Foto: Ica/Youtube

Icas miljardsuccé med Björn Kjellman och Suzanne Reuter – efter omtalade reklamsåpan

Ica gör succé värt miljarder kronor, skriver branschtidningen Resumé.
Samtidigt som reklamen med Suzanne Reuter och Björn Kjellman rullar i rutan.

Det var i höstas som de folkkära skådespelarna Björn Kjellman, 58, och Suzanne Reuter, 69, för första gången trädde in i sina roller i Ica-reklamen.

Reuter och Kjellman i Ica-reklamen. Foto: Ica/Youtube

Kjellman är som bekant tidigare känd från filmer som ”Adam & Eva”. Han spelade också huvudrollen i den hyllade julkalendern ”Pelle Svanslös” från 1997. Reuter har under sin långa och framgångsrika karriär bland annat gjort succé i tv-serier som ”Lorry”, ”Rederiet”, ”Svensson, Svensson” och ”Cleo”. Hon har också haft framträdande roller i svenska filmklassiker som ”Yrrol””Drömkåken” och ”Tomten är far till alla barnen”.

Björn spelar rollen som Ica-Stig medan Suzanne spelar hans världsvana storasyster Ica-Stina.

 Det är väldigt roligt att vara med om att introducera en ny karaktär i ICA-såpan, särskilt som det finns fler kvinnliga handlare idag. Så det här ser jag fram emot, har Suzanne Reuter tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Reuters tvekan inför Ica-reklamen

Suzanne Reuter
Foto: Youtube

I samband med att de rutinerade skådespelarna blev klara för sina nya roller, förklarade Reuter att hon fick fundera länge innan hon bestämde sig för att göra reklam-tv. Hon nämnde bland annat det faktum att det är svårt att kombinera reklamuppdrag och samtidigt få andra skådespelarjobb. På SVT finns bland annat regler och policys kring detta.

– Funderade ganska länge, därför att det kan ju innebära en del att man kanske inte kan göra så mycket annat på tv. Eftersom det inte kan sändas samtidigt och så, sade Reuter tidigare i TV4:s Nyhetsmorgon.

Och fortsatte:

– Men jag blev väldigt glad, för jag tänkte att, som du sa, det är ett drömgig. Och att man vet att man har det här i några år framöver är helt otroligt. Och i dessa tider är det fantastiskt.

Ica ökar omsättningen

Sedan dess har matjätten producerat många reklamfilmer med Reuter och Kjellman i huvudrollerna.

Nu framkommer dessutom att livsmedelsjätten ökat sin omsättning samtidigt som de folkkära skådespelarna haft rollerna i reklamen.

Enligt branschtidningen Resumé har Ica ökat omsättningen med 2,2 procent – till 32 miljarder kronor – under perioden juli-september. Under samma period har Kjellman, Reuter och kompani synts i flertalet reklamfilmer på tv.

Björn Kjellman
Foto: Youtube

Vad tycker du om Icas reklamsåpa? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!