Lasse Berghagens hemliga dröm för dottern Malin – nu kommer allt fram: ”Hade pappa tyckt om” 

Livet förändras för all framtid när du mister någon du älskar.

I höstas miste Malin Berghagen sin älskade pappa Lasse, och svenska folket miste en älskad artist och programledare.

Nu drygt ett halvår senare berättar Malin om sorgen och saknaden, men också om sin pappas hemliga dröm för henne.

Malin Berghagen, 57, är dotter till två av Sveriges absolut största musikartister – Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Precis som sina föräldrar har hon jobbat med både musik och teater, men ägnar nu mest tid åt ämnet hälsa. Hon driver bland annat en blogg där hon ger tips på kost, träning och mental hälsa.

Men Malin Berghagens liv har också kantats av sorger och mörker.

I april 2018 förlorade Malin sin mamma Lill-Babs till cancer. Mamman fördes till sjukhus med akut hjärtsvikt i mars samma år och fick där reda på att hon hade cancer.

80 år gammal somnade vår allas Lill-Babs in, och bara fem år senare miste Malin sin andra förälder, pappa Lasse

Lasse Berghagens sista tid i livet

2023 skulle bli ett svårt år för familjen då Lasse drabbades av hjärtproblem.

Malin såg till att uppdatera mycket om sin pappas tillstånd under hösten och delade flera inlägg om hans välmående.

Liten försiktig update från oss i familjen: Han gör myrsteg åt rätt riktning vår långe pappa Lars. Men stegen är små som sagt trots hans stora skor så tack för att ni alla finns och för er respekt och stöd till pappa och familjen”, skrev Malin på sin Instagram i september.

Bara månader innan Lasses bortgång medverkade de båda i Renée Nybergs ”Vilket liv” där Lasse hyllades stort.

Bland annat uppträdde Lasse med sin eviga klassiker”Teddybjörnen Fredriksson”, som han skrev till sin dotter

När det väl skulle sändas kände Malin en tacksamhet till Renée.

Då visste jag inte hur rätt jag skulle ha några månader senare. Att jag dagen efter programmet sänds skulle sitta tillsammans med min faster ( hans storasysters Elisabeth) vid hans säng och  hålla hans hand och känna obegränsad tacksamhet till Renee att hon följde sin idé om att ha pappa som gäst. Vi alla i familjen kände, tänk vad fantastiskt det blev. Och vad rätt i tiden detta blev. 
Nu kämpar vi på och tar en dag i taget men…

Lasse Berghagen okända önskan för dottern Malin

Nu har det gått drygt ett halvår sedan Lasse Berghagens bortgång och Malin försöker sakta men säkert gå vidare i livet.

Nyligen fördes hennes tankar till pappa Lasse extra mycket när Malin befann sig  på ett retreatcenter. Där hade de ett samtal om tro och tankarna föll genast på pappa Lasse

Han hade nämligen en okänd önskan om att dottern skulle bli präst. Det avslöjade Malin i ett inlägg på Instagram om pappan.

Tänker lite extra på min pappa idag. Och alla våra samtal om tro. Han tyckte ju att jag skulle bli präst. Men jag ville inte begränsa mig till ramar av regler inom en tradition.

Malin beställde gravad lax, och även det fick henne att tänka på pappan. Han hade fått henne att smaka det för första gången, något han var stolt över, förklarade Malin.

Hon mindes tillbaka till de orden Lasse hade sagt om henne och tänkte på alla stunder i vardagen som får henne att tänka på sin pappa.

Pappa sa i Mark Levengoods program att jag var hans själsspegel. Något han sagt till mig flera gånger. Jag undrade många gånger och undrar fortfarande vad han menade med det… Nu sitter jag i all fall i grädden av allt som påminner mig om just min relation med pappa. Ser jag ut genom fönstret ser jag Strandvägen på andra sidan Nybroviken. Vet inte hur många gånger vi gick där och pratade livet. Och vändan ut på djurgården

Malin tänkte även på mamma Lill-Babs som somnade in strax efter påsken. Hon förklarade hur föräldrarnas starka personligheter har format den personen hon är idag.

Bakom mig och även runt hörnet är moderna museet och Nationalmuseet. Två platser vi gått till tillsammans och stirrat på någon tavla eller två. Igår var mina tankar hos mamma. Idag är dom hos pappa. Två starka personligheter som satt spår i den människa som nu är jag.

Hon avslutade texten med en fundering kring hur Lasse har det på andra sidan livet och att hon hoppas att blev som han hade tänkt sig.

Jag är trygg i min tro men nu när pappa är på andra sidan önskar jag att han kunde liksom ge mig ett tecken om hur det egentligen är där på andra sidan. Finns Nangijala pappa… nu när du har svaren. Nåväl… Hoppas det blev precis som du önskade där i himlen bland stjärnorna. Kram Malin

Så fina ord Malin, vi saknar verkligen Lasse Berghagen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev