Foto: TV4/SVT

Lasse Berghagens tårar: ”Har fortfarande mardrömmar”

Lasse Berghagen är känd som den folkkäre och glade allsångsledaren.

Men nu avslöjar 74-åringen den mörka baksidan.

– Jag har fortfarande mardrömmar där jag står på scen och kommer av mig, säger artisten i ”Renées brygga” i TV4.

Programledaren Renée Nyberg är äntligen tillbaka med en ny säsong av ”Renées brygga” – intervjuprogrammet där hon träffar andra kändisar i vacker skärgårdsmiljö.

I onsdagens avsnitt gästade skådespelaren Alexander Karim, artisten Hanna Hedlund – och Lasse Berghagen.

Den folkkäre Allsång på Skansen-programledaren berättar då om den mörka baksidan – efter alla år på scenen.

Men först blir det så klart en hel del glädje och skratt. Renée Nyberg frågar bland annat om Berghagen blir arg om han förlorar i sällskapsspel.

– Ja, ja. Håll i dig, säger Lasse och skrattar.

Berghagen: Jag är faktiskt lite blyg

Renée frågar lite senare Lasse kan beskriva tjusningen med att stå på scenen – efter över 50 års tjänst i underhållningsbranschen

– Jag vet inte om jag skulle säga tjusning, faktiskt. Jag kanske egentligen inte är den här som ska fronta utan är faktiskt lite blyg och halvnervös över att det ska bli bra, säger han i ”Renées brygga”.

Han tar då själv upp när folk frågar honom om han vill berätta ”något roligt”, efter alla år som allsångsledare. Det reagerar Berghagen på.

Under nästan tio år guidade Lasse Berghagen tittarna genom Allsång på Skansen. Foto: Youtube/SVT

– Jag har faktiskt inga roliga minnen. Inte något som jag direkt kan säga var specifikt roligt. Det var direktsänt, man kör och sen när det var klart efter en och en halvtimme så pustade jag ut, säger han i ”Renées brygga”.

På frågan om han tror det handlar om prestationsångest säger Berghagen ”absolut”. Det blir också känslosamt när de talar om låten ”En kväll i juni” och kopplar det till sina egna liv och familjer.

– Jag har fortfarande mardrömmar där jag står på scen och kommer av mig. Och det är knäpptyst på scen, alla står och tittar på mig, jag har glömt vad jag ska säga. Jag springer av scen bort till min lounge, där i paniken vaknar jag ur drömmen, säger han i programmet.

I slutet blir det känslosamt och både Renée och Lasse börjar gråta efter en fin dag med många intressanta samtal.

”Renées brygga” sänds på onsdagar klockan 21.00 i TV4. På TV4 Play finns programmet att se i efterhand.

Tittade du på Renées brygga? Dela gärna vidare och skicka era styrkekramar till denna fantastiska underhållare – Lasse Berghagen!