Kristin Kaspersens drag med Calle Sterner utanför Let’s dance

Kristin Kaspersen vann hela Let’s dance med Calle Sterner 2019.
2023 har den folkkära tv-profilen tagit över som programledare.
Nu berättar hon om kontakten med tidigare danspartnern utanför rampljuset.
– Han skrev ju direkt, säger hon till Nöjeslivet.

Let’s dance-special: I senaste avsnittet av podcasten Nöjesbubblan pratar vi om skandalerna i Let’s dance, och med oss har vi också en spännande gäst. Glöm inte att prenumerera via Spotify eller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

De dansade sig in i svenska folkets hjärtan 2019.

Kristin Kaspersen gjorde stor succé med danspartnern Calle Sterner i TV4:s danstävling. Det räckte hela vägen till en dramatisk final, där duon ställdes mot skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg och proffsdansaren Tobias Karlsson.

I finalprogrammet kammade Kaspersen och Sterner nästan hem full poäng för sina tre danser, det blev totalt 89 av 90 möjliga poäng från juryn. Samtidigt hade dansduon hela tiden tittarnas stöd, vilket visade sig då de vann hela tävlingen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20190531 Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner under finalen i "Let's Dance" 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20190531 Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner under finalen i ”Let’s Dance” 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

I sin sista finaldans, av tre, bjöds det också på starka känslor. Kaspersen valde då att hedra sin mamma, artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gick bort året dessförinnan.

LÄS MER: Therese Johaug bryter tystnaden om Charlotte Kalla i Let’s dance – efter kritiken från Tony Irving

LÄS MER: Let’s dance-profilen bröt ihop utanför rampljuset – stödet från hustrun

Efter ett svängigt, men också gripande ”Lill-Babs”-medley fick Kristin stående ovationer av både juryn och publiken på plats i studion. Kristin kunde inte heller hålla tillbaka tårarna när hon fick frågan av dåvarande programledaren Tilde de Paula Eby om vad hon tror att Lill-Babs skulle ha sagt.

– Jag vet bara att hon skulle vilja vara här, sa en märkbart tagen Kristin i sändningen.

LÄS MER: Så såg det ut när Kristin Kaspersen vann Let’s dance – efter stora känslostormen

Kristin Kaspersens ord efter segern med Calle Sterner i Let’s dance

Innan det stod klart att hon och Sterner tog hem slutsegern i finalen.

– Jag fattar inte att det är sant. Det är helt sjukt. Jag har aldrig vunnit en tävling i hela mitt liv tror jag, sade Kaspersen i sändningen där hon också hyllade.sin danspartner.

– Som jag har kämpat. Men det är framför allt för att Calle har varit fantastisk! sade Kristin då.

LÄS MER: Renaida Braun om cancern – nya hälsobeskedet under Let’s dance

LÄS MER: Siw Malmkvists ilska mot Let’s dance – därför rasar folkkära stjärnan: ”Skitdåligt”

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Kaspersen och Sterner skrev historia i Let’s dance – och även efter programmet fortsatte de att hålla kontakten.

Bland annat har de jobbat tillsammans, då de gemensamt hållit föreläsning och yoga-danskurs, som tycks ha gått hem hos deltagarna. På bilder från evenemanget syns glada deltagare som var på plats för att se och lära av dansvinnarnas proffsiga steg.

Kristin Kaspersen hyllas stort efter comebacken i Let’s dance

Nu – fyra år efter segern – är Kristin Kaspersen tillbaka i Let’s dance. Bara en vecka före premiärsändningen 2023 kom beskedet att Petra Mede tvingats kasta in handduken på grund av hälsoskäl.

Hennes plats togs av Kaspersen som genast hyllades stort av såväl deltagare som juryn.

– Ingen bättre ersättare finns väl än Kristin som är ett fullblodsproffs verkligen och har full koll på hur det är att vara där. Så det var väl verkligen en perfekt match, säger Johanna Bagge till Nöjeslivet.

Juryordföranden Tony Irving instämmer.

Artikeln fortsätter under bilden.

Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i Let's dance 2023. Foto: TV4
Johanna Lind Bagge och Tobias Wallin i Let’s dance 2023. Foto: TV4

— Vi kunde faktiskt inte haft en bättre ersättare i situationen. Hon kan programmet, hon kan hela formatet, hon har gjort den här resan själv, hon vet vad det kräver av deltagarna. Den förståelsen har vi aldrig haft förut. Vi gick från David som inte hade någon förståelse, till Petra som var yrkesdansare och älskade dans på riktigt. Nu går vi till en programledare som älskar dansen men vet vad varje deltagare kommer uppleva och hur det är att stå framför oss, säger Irving till Nöjeslivet.

LÄS MER: Kändisarna tokhyllar Kristin Kaspersen – varma orden efter intåget i Let’s dance: ”Vansinnigt proffsig”

LÄS MER: Kristin Kaspersens otäcka bakslag mitt under Let’s dance – som tittarna inte fick se

Även programledarkollegan David Lindgren, som leder Let’s dance för tredje året i rad, har noterat det stora stödet för Medes ersättare.

– Det är känslan man fått på sociala medier och allting, att det är väldigt positivt med Kristin. Så det känns som att folk tycker det är tråkigt med Petra, men glada att Kristin är här. Så att det är väl den överhängande känslan, säger David Lindgren till Nöjeslivet.

Kaspersen hyllar också Lindgren:

Artikeln fortsätter under bilden.

Kristin Kaspersen, David Lindgren, Let's Dance
Foto: Nöjeslivet

– Jag är supertrygg med David, även om vi inte jobbat ihop är du så rutinerad. Jag är trygg med studion, programmet känner jag ju till sen tidigare, säger Kaspersen till Nöjeslivet.

Att hon känner till programformatet så pass väl inifrån, menar hon är en stor fördel då hon så tätt inpå tackade ja till uppdraget att leda Let’s dance 2023.

– Om jag inte känt någon eller varit delaktig i programmet förut hade jag nog sagt: “what the f*ck”. “Det är mycket nu”, liksom. Men många av dem känner jag ju, det känns väldigt tryggt. Jag känner juryn, många av dansarna och även några av deltagarna, säger hon.

LÄS MER: Aron Anderson bekräftar – Let’s dance-profilen har hittat kärleken igen: ”Jag träffar…”

LÄS MER: Charlotte Kallas enda krav på TV4 före Let’s dance – Tobias Karlssons uppoffring för stjärnans skull

Tv-profilen ser nu fram emot att leda programmet på sitt eget sätt.

– Petra är unik och hon står för sig, och jag går in och gör det jag kan med min personlighet. Jag går in i min programledarroll och det jag har med mig som jag kan tillföra, och Petra är unik på sitt sätt, säger Kristin Kaspersen.

Artikeln fortsätter under bilden.

David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let's dance 2023. Foto: TV4
David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let’s dance 2023. Foto: TV4

Erfarenheten från tv-produktionen tar hon med sig ut på dansgolvet.

– Jag är också ganska trygg med direktsändningar, och har ändå jobbat i 30 år nu som programledare. Så jag känner mig ganska trygg i mig själv i den rollen. Sen är det ju alltid lika spännande att se vad man kan göra ännu bättre, säger Kaspersen.

LÄS MER: Därför saknas omtyckte Let’s dance-profilen i TV4 – försvinner från rampljuset efter alla år

LÄS MER: Tobias Karlssons kontring efter Tony Irvings vassa kritik i Let’s dance – bryter tystnaden: ”Aldrig mer…”

Calle Sterners ord till Kaspersen – efter intåget som programledare

Samtidigt har Kaspersen också stöttats utanför rutan av sin tidigare danspartner. Nu bekräftar Kristin att hon varit i kontakt med Calle Sterner efter att hon tagit över programledarrollen i Let’s dance – och han verkar väldigt intresserad av vad som händer bakom kulisserna.

Omedelbart när det offentliggjorts att Kaspersen tagits över, ville Sterner veta mer, berättar hon.

– Ja, han skrev ju direkt: “Kan vi ta en lunch?!”. Haha, jag tror han mest vill höra vad som händer här. Jag bara: “vi ska absolut ta en lunch”, säger Kaspersen till Nöjeslivet.

Calle Sterner gjorde även succé året efter vinsten med Kaspersen. Då dansade han med komikern och skådespelaren Sussie Eriksson, men sedan dess har han lagt dansskorna på hyllan. I stället påbörjade han studier vid Kungliga tekniska högskolan, har han berättat.

LÄS MER: Calle Sterner bryter tystnaden – orden om nya livet efter Let’s dance: ”Märklig omställning”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20190531 Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner under finalen i "Let's Dance" 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20190531 Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner under finalen i ”Let’s Dance” 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Let’s dance sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar!

LÄS MER: Hampus Hedström om relationen till danspartnern Ines i Let’s dance – bakom kulisserna