Kristin Kaspersen vinner ”Let’s dance” – efter stora känslostormen i direktsändning

Kristin Kaspersen var favoriten som höll hela vägen.

I fredagens ”Let’s dance” röstade tittarna fram henne till årets vinnare.

Kristin Kaspersens ”Let’s dance”-äventyr kan bäst beskrivas som en riktig saga. Från program ett har Kristin Kaspersen levererat på dansgolvet. Juryn har öst tiopoängare över henne. Samtidigt har hon hela tiden haft tittarnas stöd.

I fredagens final, där hon ställdes mot Magdalena Forsberg, bjöd hon på en ny dundersuccé. Kristin kammade hem snudd på full pott, 89 av 90 poäng, för sina tre danser. Det bjöds också på känslor i programmet.

Inför sin första dans hyllade sonen Leon sin mamma. Efter sitt framträdande kunde inte Kristin hålla sig utan sprang till sonen i publiken för att omfamna honom.

Kristin Kaspersens tårar för Lill-Babs

I sin sista dans bjöds det också på starka känslor. Kristin valde att hedra sin mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson, som gick bort förra året.

Efter ett svängigt, men också gripande ”Lill-Babs”-medley fick Kristin stående ovationer av både juryn och publiken. Kristin kunde inte heller hålla tillbaka tårarna när hon fick frågan av Tilde de Paula Eby om vad hon tror att Lill-Babs skulle ha sagt.

– Jag vet bara att hon skulle vilja vara här, sa en märkbart tagen Kristin i direktsändning.

Kristin Kaspersen vinnare av Let’s dance 2019

När programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius till sist skulle avslöja vem som vunnit ”Let’s dance”, stod det också klart att Kristin är årets vinnare.

Och till publikens jubel fick hon äntligen lyfta den prestigefyllda glasskon.

– Jag fattar inte att det är sant. Det är helt sjukt. Jag har aldrig vunnit en tävling i hela mitt liv tror jag, utbrister en lycklig Kristin Kaspersen i direktsändning.

Hon hyllar även sin danspartner Calle Sterner.

– Som jag har kämpat. Men det är framför allt för att Calle har varit fantastisk!,

Stort grattis, Kristin! Du är verkligen värd allt det bästa. Dela gärna om du också tycker Kristin är en värdig vinnare!

Let’s Dance 2019: Alla deltagare och resultat