Foto: TV4

Kristin Kaspersens nya uttalande om Johanna Lind Bagge – efter stjärnans tunga uttåg ur Let’s dance

Johanna Lind Bagge tvingades lämna Let’s dance.
Flera imponerande insatser i programmet räckte inte för tv-profilen.
Efter det tunga uttåget ger nu programledaren Kristin Kaspersen sin syn på dramat.

Lill-Babs: En urkraft utan dess like. Men tidigt i livet kantades tillvaron av tuffa beslut, självmordstankar och svåra motgångar. Vem var Barbro som person, vad hände när hon som 16-åring blev gravid, och hur såg livet ut för stjärnan sista tiden i livet?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan:

Hit men inte längre.

Efter en otrolig uppvisning i Let’s dance 2023 var det alltså och hud- och skönhetsvårdsprofilen Johanna Lind Bagge som tvingades lämna programmet efter lördagens dramatik i direktsändning.

Hon och danspartnern Tobias Wallin dansade en cha-cha i programmet, där det för kvällen var Disney-tema och där duon tolkade filmen ”Trassel”.

LÄS MER: Johanna Lind Bagges son Daniel har vuxit upp – nya bilderna visar hur han ser ut idag

Artikeln fortsätter under bilden.

Johanna och Tobias bjöd på en cha-cha i sitt sista Let's dance. Foto: TV4
Johanna och Tobias bjöd på en cha-cha i sitt sista Let’s dance. Foto: TV4

Johanna Lind Bagges mål i Let’s dance 2023

När Lind Bagge klev in i Let’s dance hade hon ett tydligt mål: hon ville sprida dansglädje genom tv-rutan.

– Det är verkligen så “mer dans åt folket.” För hade man vetat att det var så här kul så hade man börjat dansa för längesedan. Och det är ju ur så många olika perspektiv. Det är hälsa, det är hållning, glädje. Det är också egentid. Att kunna få göra nånting som fyller en med väldigt mycket glädje och energi, säger Johanna Lind Bagge till Nöjeslivet och fortsätter:

– Och det är något vi behöver göra eller hitta, det vi gillar, och göra det ofta helt enkelt. Oavsett vad vi håller på med eller vart man än kommer ifrån. Och jag tror inte… finns det någon som inte tycker om att dansa? Nej!

LÄS MER: Dermot Clemenger bryter tystnaden – nya orden om Johanna Lind Bagge efter uttåget ur Let’s dance

Och dansglädje är något hon sannerligen bjudit tittarna på under alla dessa veckor. Hon har belönats med höga jurypoäng och tittarna har röstat kvar henne.

Ända fram tills nu.

Artikeln fortsätter under bilden.

En magisk slutpose från Johanna och Tobias! Foto: TV4
En magisk slutpose från Johanna och Tobias! Foto: TV4

För i lördags tog det alltså stopp.

Stenhårda kritiken från Tony Irving: ”Tyvärr”

Juryns ordförande Tony Irving var nöjd med en speciell detalj vad gällde Lind Bagges prestation på dansgolvet i cha-chan.

– Jag har varit väldigt tjatande om det här med din balans. För mig i kjväll är den bästa dansen där du haft din balans rakt igenom. Det tyckte jag var ett väldigt stort steg framåt, sade han i sändningen.

Men sedan levererade han en kritiksalva.

– Takten var helt fel! Helt fel. Så tyvärr, om ett barn inte kan dansa i takt så säger vi: diskvalifikation. Men det kan vi inte göra i kväll, för du är fullvuxen. Så vi säger till dig: nej, det kommer kosta dig många poäng. Tyvärr. Musiken är a och o, säger Irving.

Av juryn fick hon därför medelmåttiga poäng denna kväll.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tony Irving
Foto: TV4

– Cha-chan var en utmaning, just det här med att räkna. Och sen var jag så jättenervös också, sade Johanna direkt efteråt i sändningen.

Efter att dansparen även dansat wienervals, där juryn delade ut specialpoäng, hamnade Johanna och Tobias med sina sammanlagda jurypoäng i botten av Let’s dance-tabellen.

Lite senare under kvällen tvingades duon kvala i duellen mot Renaida Braun och Tobias Bader, som klarade sig kvar till slut.

Därmed slutade Johanna Lind Bagge på en hedrande femteplats i Let’s dance 2023.

LÄS MER: Tony Irvings nya sågning – vreden efter Johanna Lind Bagges framgång i Let’s dance: ”Lik förbannat…”

Johanna Lind Bagge femma i Let’s dance 2023 – orden efteråt

Efteråt var hon ändå samlad och nöjd med sin resa i programmet.

– Från djupet av mitt hjärta tack snälla fina ni för allt stöd, pepp, alla fina meddelanden och för att ni har följt med på vår resa som jag är tacksam om att ha fått göra. Tack till alla fina människor framför och bakom produktionen Let’s dance som är helt underbara och tack världens goaste gäng för att få ha delat detta med er och snart ses vi ju igen, skriver Johanna Lind Bagge efter att kamerorna släckts, på Instagram.

Hon passade också på att hylla sin danspartner Tobias Wallin.

– Kunde inte fått dansa med någon bättre, skriver Johanna.

Artikeln fortsätter under bilden.

Nu möts Lind Bagge av massor av stöd och kärlek i kommentarsfältet. Många tv-tittarna har skrivit att de tycker att hon förtjänade att få stanna kvar i programmet.

– Det var den säsongen av Let’s Dance för mig, sluttittat. Ni var bäst, du och Tobias, skriver en tittare som är uppenbart besviken på resultatet.

Kristin Kaspersens ord efter Johannas tunga uttåg

Bland kommentarerna utmärker sig dessutom Kristin Kaspersen. Programledaren som stod vid Johannas sida och fick höra juryns kritik gentemot dansparet i lördags.

Nu skickar Kaspersen kärlek till den utslagna Let’s dance-stjärnan.

– Fantastiska du! Ni två har varit helt underbara alla dessa veckor. Tack för alla skratt och för grymma danser! skriver Kaspersen i en kommentar till Lind Bagge på hennes Instagram.

Kvar i tävlingen är Charlotte Kalla, Hampus Hedström, Rickard Sjöberg och Renaida Braun.

Foto: TV4

Så fint uttryckt av dig, Kristin!

Vad tycker du om årets resultat hittills i Let’s dance? Vem är värdig vinnare? Skriv gärna en kommentar!