Starka reaktionerna efter Carolas besked – första orden om Keyyos inhopp i Let’s dance: ”Håll ut”

Efter Carolas plötsliga besked att hon hoppar av Let’s dance, meddelade TV4 att Keyyo ersätter artisten.

På sin Instagram skriver nu Carola om känslorna kring kanalens beslut.

”Håll i och håll ut Keyyo”, skriver hon på Instagram.

Carola avbryter hennes medverkan i Let’s dance tillsammans med danspartnern Tobias Karlsson.

Chockbeskedet kom under tisdagen efter att artisten fått strikta order från läkarna att hon snart är på väg att gå in i väggen.

”Det är mycket som är på mitt hjärta just nu och egentligen har läkaren ordinerat total vila för mig de närmaste dagarna pga utmattnings syndrom. (Blir så paradoxt när halva media-Sverige hör av sig samtidigt) Men jag ska försöka formulera mig så gott jag kan nu och dela några av mina tankar med er”, skrev hon då på Instagram och fortsatte:

”Jag vill inte låta mitt naturliga driv driva mig ända in i den berömda ’väggen’ med påföljd av fler skador så att jag inte kan ta mig an mina kommande uppdrag varav jag väljer att kliva av ’Lets Dance tåget’ som går i en oerhört hög hastighet utan stopp för återhämtning”.

Keyyo ersätter Carola i Let’s dance

En tid efter det överraskande beskedet var det oklart kring hur TV4 skulle ändra om programmet.

Men under onsdagen stod det klart att det blir en positiv förändring för tv-profilen Keyyo som nu får återvända till tävlingen.

– Produktionen har erbjudit Keyyo att komma tillbaka till tävlingen på grund av den tomma plats som nu uppstått. Vilket hon också accepterat. Keyyo kommer att dansa med Hugo Gustavsson i ”Let’s dance”-kvartsfinalen på lördag, säger Fia Fång, exekutiv producent för ”Let’s dance” till TV4.

På sin Instagram skrev Keyyo om känslorna kring att få en andra chans i tävlingen.

”JAHOPP då ska vi tydligen dansa igen på lördag???? För BÖVELEN vad är det som pågår??????!!!!”, skriver hon i ett inlägg.

Carolas första ord om TV4:s beslut

Även schlagerdrottningen, Carola själv har uttalat sig om TV4:s beslut att ge Keyyo en andra chans.

Och hon är mer än nöjd över kanalens besked.

”Och nu HÄNDER DET som ger mitt tvungna avhopp från Lets Dance en ännu större mening; att Keyyo kan få komma tillbaka med en ny chans i programmet! ( Hon som också har en knä skada men fått vila några dagar. Dansparens ’bus-fia’.) Hurra – detta är det bästa som kunde hända just nu. Jag är Så glad!”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Jag hade på känn i måndags att nånting gott skulle komma ut ur detta, då vi alla försökte komma till ett beslut i om jag skulle kunna fortsätta i tävlingen eller inte. Det pusslades i alla möjliga och omöjliga förslag från TV4:s sida att försöka ha mig kvar men på läkarens tydliga beordran om vila och på min inre frid om att kliva av ’dans-tåget’ ( trots att det går emot alla mina principer om att inte ge upp osv.. ) Så känns det nu fantastiskt att kunna ge upp en plats och möjlighet för söta och talangfulla ( och unga ) Keyyo att komma tillbaka!”.

Insikten efter mötet med Tobias

Carola skriver vidare att hon tog beslutet att hoppa av efter att ha tagit en härlig lunch med danspartnern Tobias.

Efter att ha sett en film, insåg hon att det var dags att säga adjö till Let’s dance.

”I mitt fall hade jag inte så mkt alternativ men är totalt fine med att inte åka hem med en glas-sko om jag hade kommit så långt. Hellre hälsan i behåll än tvärtom.) Min motivation till att deltaga i Lets Dance var inte den mediala exponeringen utan för att det skulle vara kul och för att komma i bättre fysisk form. Riktigt så blev det inte”, skriver hon och fortsätter:

”Förutsättningarna var något annat än förväntat. ( Det är alltid en annan baksida än det man ser utåt. ) Men nu hejar vi på de unga, hungriga, härliga och talangfulla som är kvar!! Grymma hela gänget. Men framför allt suveränt med en TJEJ som är med i grabb-gänget igen!! Och inte vilken donna som helst. Håll i och håll ut Keyyo. Visa vart skåpet ska stå. Du kan gå långt, riktigt långt. Och oavsett, låt ingenting stjäla din glädje!”.

Tittarnas starka reaktioner

I kommentarsfältet är det många som hyllar Carola för hennes fina hyllning till Keyyo och att hon vågat berätta sanningen om hälsokampen.

”Carola, du ÄR årets vinnare och bästa förebild på alla sätt”, skriver en person.

”Åh så underbart!! Precis så”, skriver en annan person.

”SÅÅ,FINT SKRIVET av dig, Carola!”, skriver en tredje person.

”Det finns bara du, Carola, som tänker på andra – till och med i en stund då du själv måste tänka på dig själv. Det säger allt om vilken stark, givmild och omtänksamt kärleksfull person du är. Du har min respekt föralltid. Det finns bara en, och det är DU”, skriver en fjärde.

Så fint skrivet Carola! Vi önskar dig all lycka till framöver!