Marie Göranzons utbrott – stjärnan helt rasande efter inslaget i tv: ”Topplocket har gått…”

Marie Göranzon duckar inte för att kritisera saker hon ogillar.
Nu riktar den folkkära skådespelaren udden mot en reklamfilm.
– Topplocket har gått på mig nu, säger hon i TV4:s ”Malou efter tio”.

Hon är känd för att säga vad hon tycker – och rikta udden mot saker hon upplever som orättvisa.

Folkkära Dramaten-skådespelaren Marie Göranzon är en frekvent gäst i TV4-programmet ”Malou efter tio”. Där har hon genom åren tyckt till om många brännheta ämnen. Under pandemin rasade hon mot politikerna efter larm om barnmorskekris runtom i landet.

Nu är det i stället en reklamfilm som väckt hennes vrede.

LÄS MER: Marie Göranzon belönas med prestigefyllt pris – för sina unika insatser inom skådespeleriet

– Topplocket har gått på mig nu. Det går en gång i veckan. Reklamen som görs om kvinnor, den har jag suttit och retat mig på nu så otroligt länge, säger hon i ”Malou efter tio”.

STOCKHOLM 20121119 Skådespelaren Marie Göranzon. Foto: Robin Haldert / TT
STOCKHOLM 20121119 Skådespelaren Marie Göranzon. Foto: Robin Haldert / TT

Det är en tv-reklam för produkter för vuxna med urin- eller fekal inkontinens som gjort henne upprörd.

– Häromdagen får jag se en av de absolut värsta jag sett. Det står en vacker kvinna i 55-årsåldern och väntar på en buss. Bredvid står en man i samma ålder som är lite sådär tjusig. Plötsligt kastar hon av sig alla kläder, hon får alltså en vallning. Då tänkte jag: ”är det det de ska visa?”. Då säger han nåt liknande: ”ja du ska se, vi kan nog göra en ny dig trots allt”. Då kände jag: hur många gånger ska vi hängas ut? Det finns väl miljoner gubbar som har problem. Det är jättejobbigt för dem, men varför ska vi skylta?

Marie Göranzons hårda kritik efter inslaget

Göranzon frågar sig varför inte män syns i reklamfilmerna för liknande produkter – utan att det är kvinnans besvär som står i fokus.

– Denna stackars vackra, tjusiga kvinna står och skrattar lite generat, och han är så där ”big” och säger: ”ta det lugnt, vi fixar det här, om du har vallningar är inget problem…”. Men sluta med det här säger jag bara!

Dramaten-stjärnan kommer i stället med en ny idé på reklamfilm, där hon vill se en man och en kvinna berätta öppet om sina besvär och förklara att produkten fungerar utmärkt för båda könen.

– Sen ska de säga: ”Det här har vi när vi blir äldre och kissar på oss. Det är jättebra för det finns både för män och kvinnor”. Då är vi på banan. Men ska vi hängas ut? Sluta med det, säger Göranzon.

”Malou efter tio” sänds vardagar klockan 10.00 i TV4.

Marie Göranzon. Foto: TV4
Marie Göranzon. Foto: TV4

Vad tycker du om Göranzons kritik? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!