Foto: SVT

Marianne Mörcks okända kärlek – öppnar upp om hemliga romansen: ”Väldigt nära”

En underbar förälskelse.
Marianne Mörck öppnar upp om sin hemliga kärlek i England – och målar en fantastisk bild av kärleken.
– Han var snygg, vacker, han var ”handsome”, säger hon i SVT:s ”Skavlan”.

På fredagen gästar skådespelaren Marianne Mörck, 72, SVT:s ”Skavlan”. Hon talar då ut om en ungdomsförälskelse hon hade då hon studerade språk i Bournemouth, Storbritannien.

– Jag var ganska hårt hållen, väldigt hårt hållen när jag var liten. Och plötsligt när jag skulle studera engelska så blev jag ju så fri. Och det blev så skönt, säger Mörck i SVT:s ”Skavlan”.

STOCKHOLM 20210812 Operasångerskan och skådespelaren Marianne Mörck Foto Stefan Jerrevång / TT

Hon beskriver att mannen som hon föll för var en musikalisk begåvning, och som sjöng låtar av den skotske artisten Donovan.

– Plötsligt så ligger det en sådan här ”beatnick”, som det hette då och spelade liksom Donovan eller någonting på gitarren.

Mörck fortsätter vandra längs minnenas allé när hon tänker tillbaka på sin ungdomsflirt i England.

– Han var snygg, vacker, han var ”handsome”. Han var lugn, han var inte liksom ”hello”, utan var bara vanlig och han ville jobba med väg och vatten, säger hon och berättar samtidigt en anekdot om när hon fick lära sig dricka cider.

Foto: SVT

– Vi blev väldigt nära, det blev vi. Det var bara honom. Det var bara han som fanns. Han var vanlig, han var inte liksom ”hallå tjejer”, liksom så. Han var vanlig, och ändå var han fri. Han hade ett eget liv, han kunde se världen och jag kom ju direkt från yllebyxor och tandställning.

Mörcks önskan till sin mamma efter mötet med förälskelsen

Med svepande penseldrag fortsätter Mörck att måla en fantastisk bild av sin ungdomsförälskelse.

– Han var så jordad, grundad och han spelade gitarr för mig och babbel babbel. Och jag sa till mamma: ”Det var så bra kurs, jag måste få åka nästa år”, säger Mörck i SVT.

Det hela får publiken i tv-studion att lyssna intensivt för att sedan landa i ett varmt skratt tillsammans med skådespelaren och programledaren Skavlan.

”Skavlan” sänds på fredag klockan 21.00 i SVT1.

Då gästar även norske stjärnkomikern Herman Flesvig, brittiske skådespelaren och tv-profilen Stephen Fry och artisten Léon.

Foto: SVT

Så underbart beskrivet, Marianne!

Vad tycker du om fredagens ”Skavlan”?

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!