Foto: TV4

David Hellenius bekräftar – redo ta nästa steg i relationen med Renée Nyberg efter alla år ihop

Han leder TV4:s stora fredagsunderhållning på bästa sändningstid hela våren.
Hon är en av kanalens största stjärnor.
Nu öppnar David Hellenius upp för att han och hustrun Renée Nyberg kan ta ett nytt steg tillsammans.
– Jag stänger inga dörrar där, säger han till Svensk damtidning.

När ”Masked Singer Sverige” dundrade in som TV4:s nya fredagsunderhållning förra våren var det få tittare som anade vad som komma skulle.

Det hela slutade i succé.

Som vanligt alltså när det är David Hellenius som håller i programledartrådarna. Den omåttligt populäre profilen kunde, med hjälp av panelen och tittarna, avslöja vilka kändisar som gömde sig under de imponerande maskerna på scenen – vecka efter vecka.

Flera av landets mest folkkära profiler, som Anders Bagge och Kikki Danielsson, visade sig finnas bakom dräkterna.

Här avslöjas Kikki Danielsson bakom masken förra året. Foto: TV4

David Hellenius om nya säsongen av Masked Singer Sverige

Nu är underhållningsprogrammet där massor av nya utklädda figurer sjunger tillbaka i rutan.

– Det blir den svåraste, galnaste och roligaste tävlingen någonsin, sade David Hellenius inför säsongen.

Ledtrådar i Masked Singer. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Panelen som har till uppgift att lista ut vilka kändisar som döljer sig bakom de imponerande maskerna består precis som förra året av skådespelarna Felix Herngren och Nour El Refai, samt artisterna Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren.

– Masked Singer var absolut ett av förra årets ljuspunkter för mig! Har verkligen längtat tillbaka till mina jurykompisar, David och alla maskerna! Förra året bjöd ju på riktiga överraskningar bakom maskerna, sade Pernilla Wahlgren inför säsongen.

David Hellenius kan ta nytt steg med Renée Nyberg

David Hellenius, Masked singer
Foto: TV4

Hellenius, 48, är en av TV4:s allra största stjärnor. Han har prisats som årets bäste manlige programledare vid hela åtta tillfällen på tv-galan Kristallen.

År 2020 blev det dessutom dubbelt jubel när såväl Hellenius som hustrun Renée Nyberg, 55, tog hem de tyngsta priserna på galan i kategorierna för bästa programledare. Nyberg, som nyligen gick i mål med den senaste säsongen av egna intervjuserien ”Renées brygga”, har de senaste åren även lett succén ”Bytt är bytt” och underhållningsprogrammet ”Klassfesten”.

STOCKHOLM 20200827 Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga resp manliga programledare under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT
STOCKHOLM 20200827 Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga resp manliga programledare under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Samtidigt har tv-tittarna sällan fått se Hellenius och Nyberg leda något program tillsammans.

Men nu öppnar i alla fall Hellenius för att detta kanske ändå kan bli verklighet i framtiden.

– Vi har bara gjort någon gala ihop. Men jag stänger inga dörrar där. Jag tycker att det hade varit kul att göra något, när vi hittar något som passar så vore det kul att göra något ihop, säger David Hellenius till Svensk damtidning.

I så fall vill Hellenius att det programmet görs så att de båda kan komma till sin rätt.

– Jag tror att vi skulle vara bra och komplettera varandra. Det gäller bara att hitta rätt så att man inte gör det bara för att man ska göra det. Men det vore kul att hitta något som passar, absolut.

Men innan en sådan eventuell framtidsdröm kan bli verklighet är det alltså ”Masked Singer Sverige” som Hellenius är högaktuell med hela våren på TV4. På fredagen är det dags för sex stycken nya masker att ge sig in i den kombinerade musik- och gissningstävlingen.

”Masked Singer Sverige” sänds på fredagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om den nya säsongen? Skriv gärna en kommentar.