Foto: TT/SVT

Niklas Strömstedt gör comeback med ”Tack för musiken” i SVT – här är alla artister som gästar

Niklas Strömstedt återvänder till SVT.
Nu står det klart att ”Tack för musiken” återuppstår i kanalen – efter åtta år.

Det var artisten Niklas Strömstedts första stora jobb som programledare. Talkshowen ”Tack för musiken!” som hade premiär i SVT 2011.

Där slog sig Strömstedt ned på Maximteaterns scen i Stockholm framför en publik och tv-kamerorna, tillsammans med en specialinbjuden gäst. Det blev massor av minnesvärda möten under åren som programmet först sändes mellan 2011-2015.

Bland andra Marie Fredriksson, Lars Winnerbäck, Ola Salo, Björn Skifs, Plura Jonsson, Peter LeMarc och Jill Johnson gästade programmet då.

I programmet blir artisten intervjuad av, och spelar även musik tillsammans med Strömstedt, som själv alltid talat gott om programkonceptet.

– Det har inte funnits ett pratprogram där man pratat med artister och låt­skrivare och utgått från ­musiken. Vi startar i skapandet eller artisteriet, sen får samtalet gå åt vilket håll som helst, sade Niklas Strömstedt då, till Aftonbladet och fortsatte:

– Det är annorlunda att sitta på andra sidan, men ­eftersom jag jobbat med ­musik i 30 år så vet jag hur det är. Jag tror att jag kan ställa frågor som människor som inte jobbar med det kan.

Men år 2015 stod det klart att Strömstedt skulle göra tv i konkurrerande kanalen TV4, och därmed lades ”Tack för musiken” på hyllan. Tillsammans med hustrun Jenny Strömstedt har Niklas bland annat programlett succén ”Tillsammans med Strömstedts”.

Då gör ”Tack för musiken” med Niklas Strömstedt comeback i SVT

Nu står det alltså klart att Niklas Strömstedt återigen ska göra ”Tack för musiken” i SVT. Det glädjebeskedet kunde public service-kanalen bekräfta i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20120412 Niklas Strömstedt är programledare för en ny säsong av teveprogrammet "Tack för musiken" Foto Christine Olsson/TT
STOCKHOLM 20120412 Niklas Strömstedt är programledare för en ny säsong av teveprogrammet ”Tack för musiken” Foto Christine Olsson/TT

Det väntas bli åtta avsnitt.

– Niklas Strömstedt är äntligen tillbaka med succén Tack för musiken.
Totalt åtta heltimmar varav fyra sänds i vår, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Dessutom kan kanalen redan nu presentera artistuppställningen för vårens program.

– Det utlovas mycket musik, spännande möten och personliga samtal. Allt spelas in på teater Intiman i vår. Miss Li startar säsongen följd av Per Gessle, Miriam Bryant och Danny Saucedo, skriver SVT.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev