Foto: TV4/Youtube

Doktor Mikaels utspel – kärleksfulla vänskapsrelationen: ”Får väl fan av Tilde för att jag…”

Doktor Mikael Sandström, 61, har sedan en längre tid haft en nära vänskapsrelation med kollegan Tilde de Paula Eby, 47.

Förutom att kollegorna har sänt Nyhetsmorgon flera gånger tillsammans, har de också en podcast tillsammans, ”Läkarpodden”. De har många gånger berättat om sin vänskap, bland annat uppmärksammandes när Tilde bjöd in Mikael att fira jul med familjen.

– Tilde frågade vem jag skulle fira jul med och jag hummade stammande till svar. Hon fortsatte envist att fråga och när det kom fram att jag skulle vara ensam tvingade hon mig mer eller mindre hem på jullunch, sade Mikael då till Allas.

LÄS MER: Doktor Mikael skulle fått fira jul ensam – om det inte vore för Tildes envishet

När ”Soldoktorn” som han också kallas i folkmun inte jobbar som överläkare gästar han TV4:s morgonstudio för att dela med sig av sin kunskap och svara på frågor.

Överläkaren är inte rädd för att bli personlig och dela med sig av sina privata intressen. Kanske är det en av anledningarna till att han blivit så populär i sociala medier.

Kärleksfulla vänskapspiken mellan Tilde och doktor Mikael

Tonen mellan två vänner kan som bekant se lite olika ut – och Tilde och Mikael verkar inte vara rädda för att skicka en hjärtlig pik till varandra.

Det verkar som om Doktor Mikael har lite problem med att filma sig själv – att kameravinkeln ofta hamnar snett. När Doktor Mikael ska lägga upp ett videoklipp på Instagram skriver han: ”Och så var det där med kamerateknik”.

– Sedan får jag väl fan av Tilde för att jag filmar med halva huvudet utanför kameran. Men det är smällar man får ta, säger han skämtsamt i videoklippet på Instagram som man kan se här nedan:

View this post on Instagram

Och så var det där med kamerateknik 😎

A post shared by Mikael Sandström (@doktormikael) on

”Hela Mikael är alltid bättre än halva”

I kommentarerna har vännen Tilde svarat med orden:

– Hela Mikael är alltid bättre än halva – det är jag inte ensam om att tycka, skriver Tilde de Paula och får medhåll av flera tv-tittare som också kommenterat klippet.

Så härligt att man kan vara så öppen och hjärtlig med sin vänskap! Dela gärna vidare för att hylla både Doktor Mikael och Tilde, som ger oss så mycket kunskap och härliga stunder i tv-rutan.

TV: 10 TV-program vi minns