Erik Videgård ger svar på tal efter kritiken om snuskiga agerandet – därför vägrar han ta av sig ringarna

TV-kocken Erik Videgård har fått en del negativa kommentarer gällande ett specifikt beteende i rutan. Nu berättar han för Svensk Dam hur han tänker kring det hela.

Erik Videgård har briljerat i Nyhetsmorgon och TV4 med sina smarriga recept genom åren.

Han har delat med sig av sina bästa tips i köket och inspirerat mängder av svenskar till att förbättra sina matlagningskunskaper.

Erik Videgård
Foto: Youtube/ Nyhetsmorgon

Erik Videgård om kritiken

Idag är han utan tvekan en storfavorit för många och han har gång på gång bevisad vilken talang han sitter på när det kommer till att få till riktigt god mat.

I kommentarsfälten på Eriks Instagram är det ofta tittare som skriver hur duktig han är, och han har under sin karriär blivit hyllad många gånger om.

Men precis som de allra flesta som syns i TV-rutan han har även fått ta emot en del kritik.

En återkommande sak som en del tittare reagerar på är faktumet att han bär ringar när han lagar mat.

”Klart som tusan jag tänker på hygienen”

I en tidigare intervju med Hänt har han berättat att ungefär två av tusen kommentarer på hans egna kanaler är kritiska, och att dessa ofta handlar om att han har på sig just klocka och ringar i TV4-studion.

– När jag hanterar råa råvaror har jag gummihandskar på mig på den hand som hanterar råvaran. Ibland glömmer jag mina svarta handskar och har istället en genomskinlig handske, då kan det ju vara så att man inte ser, sade Videgård då till Hänt och poängterade även att:

– Klart som tusan att jag tänker på hygienen.

Nu får han återigen bemöta kritiken i en intervju med Svensk Dam.

– Det vi håller på med på Nyhetsmorgon är hemmamatlagning. Det har ingenting med restaurangmatlagning att göra. Jag vet inte hur många som tar av sig armband, klockor, ringar, desinficerar händerna, sätter upp håret när man lagar vardagsmiddag hemma, säger han till tidningen.

Vad tänker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev