Erik Videgårds nya relationsbesked – beslutet i kärlekslivet: ”Det är bäst så”

Han är tv-kocken som förgyller mångas helger med att bjuda på läckra recept och visa praktiska knep i studioköket i ”Nyhetsmorgon”. Mycket av Erik Videgårds tid går åt till att jobba – men nu kommer han även med ett besked om sitt kärleksliv.

– Jag är öppen, säger han till Svensk Damtidning.

Söndagarna i TV4:s ”Nyhetsmorgon” innehåller i princip alltid ett matlagningsinslag med den kände kocken och krögaren Erik Videgård, 63. Han har 40 års erfarenhet av branschen och lyckas på något vänster alltid att leverera riktigt goda maträtter och pricksäkra råd i studion.

Nyligen gästade han vännen och kollegan Jenny Alversjö för att i direktsändning berätta om den aggressiva tonsillcancer som drabbade honom för 14 år sedan – och hur det har påverkat hans kropp och hans sinne.

Läs mer: Erik Videgård om olyckan utanför rampljuset – tittarfavoritens bakslag: ”Välter in i…”

Det var en känslosam och stark intervju som slutade i tårar för Erik Videgårds del. Det var när hans tre barn dök upp i en inspelad videohälsning (eftersom det var fars dag skickade de en kärlekshälsning) som det brast för tv-kocken.

Erik Videgård
Erik Videgård i ”Nyhetsmorgon”. Foto: TV4

– Vi känner varandra ganska väl, Erik, du och jag. Jag tror att det är första gången jag ser dig gråta. Det träffade rakt i hjärtat, sa Jenny Alversjö då.

Erik Videgård om kärlekslivet

Videgård är en väldigt upptagen man som jobbar en hel del i andra städer samt i andra länder. Hans hektiska schema innebär att han inte alltid har så mycket fritid, vilket kanske inte är ett stort problem om man har vuxna barn och inte är i en parrelation.

Men hans intensiva liv har gjort att han tvingats göra avkall på sitt kärleksliv.

– Det är obefintligt kan man säga. Jag hinner inte. Och skulle inte orka med mig själv som partner som det ser ut just nu. Jag är ena veckan i San Francisco, andra veckan i Helsingborg. Sen är jag tre veckor i Göteborg och hjälper till att öppna nya hotell. Nu är jag hemma några dagar och spelar in några reklamfilmer. Nästa vecka är jag i Malmö. Och så ska jag hinna med ”Nyhetsmorgon” på söndag emellan det, säger han till Svensk Damtidning.

– Det finns ingen tid över för kärleken. Den får komma om den kommer. Jag tror att det är bäst så. Erfarenheten säger att det är bäst så. Det är inget att hålla på och leta efter, säger Erik Videgård, som tidigare har varit gift två gånger.

Erik Videgård om sin drömkvinna

Trots att han inte aktivt går runt och funderar så mycket på kärleken har han en klar bild av vad, eller snarare vem, han skulle vilja träffa i framtiden. Han har nämligen en tanke om hur hans drömpartner skulle vara.

– Det där har man ju funderat på, så klart. Jag skulle vilja hitta en glad, aktiv 50-åring som håller på med liknande jobb som jag gör. Resturang, teater, musik. Så att man redan från början har ett öppet yrke. Arbetstiden är inte en 9-17. Det tror inte jag funkar. Sen kommer jag säkert att bli tillsammans med en 60-årig revisor från Tärnaby. Men jag är öppen, avslutar han.

Underbara Erik, vi älskar att se dig laga mat och bjuda på dig själv i ”Nyhetsmorgon”.

Hoppas att du en dag hittar kärleken igen – livet blir så mycket roligare då!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev