Jesper Börjesson i tårar – efter oväntade comebacken i Nyhetsmorgon

Här gör Jesper Börjesson plötsligt comeback i Nyhetsmorgon – ett halvår efter avhoppet.

Nu svarar han på frågan om han kan tänka sig att komma tillbaka!

Tårarna flödade i Nyhetsmorgon-studion den där dagen i januari i år.

Omtyckte programledaren Jesper Börjesson skulle sluta på TV4 efter 25 år på kanalen. Han tackades av i direktsändning och förklarade, tårögt, att profilerna i rutan inte fick glömma bort tittarna – eftersom det är för dem som de sänder tv.

Sedan dess har tittarfavoriten börjat på teknikkonsultföretaget Rejlers.

Men på onsdagen – över fem månader efter att han lämnade Nyhetsmorgon – var Börjesson tillbaka i rutan!

Och återkomsten blev förstås känslosam och tårfylld.

Jesper Börjesson var inbjuden av programledarna tillika tidigare kollegorna Maria Forsblom och Anders Pihlblad som morgonens ”Sommargäst” i Nyhetsmorgon.

Det blev förstås ett kärt återseende för alla tre.

När de tillsammans tittade på bilderna från hans avtackning i vintras kunde Börjesson inte hålla tårarna borta.

Foto: TV4

Jesper Börjesson förklarar att hans nya liv skiljer sig en del åt mot jobbet på Nyhetsmorgon – där han ofta stod i nyhetshändelsernas centrum.

– Det ryckte i nyhetstarmen när corona drog i gång. Jag har ju suttit i den här studion och rapporterat om terrordåd och allt vad det är. Det är klart, det är den första stora skillnaden. Den andra skillnaden är att jag inte behövde gå upp klockan fyra på morgonen, vilket var väldigt skönt på många sätt, säger Jesper Börjesson i programmet.

Apropå att han nu arbetar för ett teknikkonsultföretag fick han också frågan av Maria Forsblom hur pass teknisk han egentligen är.

– Du vet ju hur jag agerar, när skrivare och annat inte fungerat här. Bankat och slagit och skrikit… Haha. Nej, i mitt jobb är det ju så att det jag vill förse de jag jobbar för nu är inte nya tekniska lösningar, det kanske kan vara fokus på 5G, eller hur vi ska bli mer självförsörjande på energi till exempel. Den typen av övergripande frågor tycker jag är jätteintressant att borra ner mig i.

Jesper Börjesson öppnar för återkomst i TV4: ”Som det ser ut nu…”

Foto: TV4

Han fick också frågan om han inte kan tänka sig att komma tillbaka i TV4 – och lämnade en dörr öppen…

– Det är inte jag som bestämmer det. Som det ser ut nu, nej. Men man vet aldrig, säger han och fortsätter:

– Det här är världens bästa program och jag älskar det av hela mitt hjärta. Det är svårt att bara släppa något sånt. Det finns med mig oavsett vad som händer. Jag har tänkt på det, jag vill verkligen inte stänga dörren för journalistiken i framtiden. Just nu gör jag något annat i alla fall och trivs jättebra med det, men när man kommer och sätter sig här hugger det till lite i magen, så är det ju.

Visst var det trevligt att Jesper var tillbaka i Nyhetsmorgon-studion? Dela gärna vidare för att önska Jesper Börjesson en härlig sommar!