Foto: TV4

Marcus Oscarssons förvåning i direktsändning – dramat i Nyhetsmorgon: ”Aldrig sett…”

Här kan TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson presentera nya opinionssiffror – mitt i coronakrisen.

Och det är särskilt en detalj som sticker ut, menar han i Nyhetsmorgons direktsändning.

Det var i onsdagens Nyhetsmorgon som TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson kunde presentera nya opinionssiffror från Sifo.

TV4 hade gett opinionsinstitutet i uppdrag att fråga svenska väljare hur de anser att regeringen har hanterat coronapandemin hittills.

– Att det skulle bli ett bra resultat för regeringen, ja det var nog väntat. Men att det skulle bli ett så här pass bra resultat…Hela 80 procent av väljarkåren tycker att regeringen gör ett ganska bra eller mycket bra jobb just nu, och bara 16 procent tycker att man gör ett dåligt jobb, säger Oscarsson i direktsändningen.

Marcus Oscarsson skuttar frenetiskt runt bland opinionssiffror och förklarar läget i TV4:s direktsändning på onsdagsmorgonen. Foto: TV4

Oscarsson presenterar: ”Aldrig sett sådana SD-siffror tidigare”

Tittarfavoriten Oscarsson fortsatte med att konstatera att det är väljare från samtliga partier som hittills ger regeringen sitt stöd för den förda politiken.

– När det är så här högt, då inser man att det inte bara är S- och MP-väljare som är nöjda, säger Oscarsson och förklarar att även oppositionens väljare samlas kring regeringens linje.

Även bland oppositionspartierna Moderaterna och Kristdemokraterna gör väljarna tummen upp – 74 respektive 76 procent av partiernas väljare menar att regeringen gör ett ganska bra eller mycket bra jobb i coronapandemin.

– Det är ett väldigt gott betyg till regeringen till och med från KD:s och M:s väljare, säger Oscarsson.

Han förvånas särskilt över en speciell detalj i siffrorna.

Foto: TV4

Bland Sverigedemokraternas väljare anser en majoritet, 53 procent, att regeringen hittills gjort ett ganska bra eller mycket bra jobb under pandemin.

https://www.instagram.com/p/B_jhmWLHxTX/

– Det är väldigt bred uppslutning och jag tror aldrig jag sett tidigare att SD-väljarna är så här positiva till S-MP-regeringen i någon fråga, säger Oscarsson.

Här kan man se hela inslaget i TV4:s Nyhetsmorgon där Oscarsson också presenterar flera andra, nya opinionsundersökningar. Bland annat vilka partier som har den bästa politiken på sjukvårdsområdet i dessa tider:

Tycker du också att Marcus Oscarsson förklarar på ett pedagogiskt och begripligt sätt i tv-rutan? Dela då gärna vidare inlägget så att han får veta detta!

https://www.instagram.com/p/B2ZhRouIOw_/