Foto: TV4

Tittarnas stenhårda kritik mot Nyhetsmorgon – nu tvingas Jenny Strömstedt försvara tilltaget i TV4

Nyhetsmorgon sågas av tittarna efter ovanliga tilltaget.
Flera tittare vittnar om att de stängde av tv:n i besvikelse.
Nu förklarar Jenny Strömstedt bakgrunden.
– Vi provar detta, skriver hon på Instagram.

Två lördagsmorgnar i rad har Nyhetsmorgon gjort en stor förändring i schemat – och det har blivit märkbart för tv-tittarna.

Programledaren Jenny Strömstedt har nämligen genomfört djupgående partiledarintervjuer, och då tagit hjälp av den mycket rutinerade och kunniga, inrikespolitiska reportern Ann Tiberg.

Under två raka lördagsförmiddagar har tittarna mötts av långa samtal med riksdagens samtliga åtta partiledare. I lördags var det dags för statsminister Ulf Kristersson, Magdalena Andersson (S), Jimmie Åkesson (SD) och Nooshi Dadgostar (V) att slå sig ned i TV4-studion för samtal.

Totalt fick tittarna ett matigt, politiskt paket lagom till lördagsfrukosten. I en timme och åtta minuter, exklusive reklampauser, pågick partiledarsamtalen – innan det var dags för analys.

Artikeln fortsätter under bilden.

Ann Tiberg och Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Ann Tiberg och Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon. Foto: TV4

När partiledarna hade lämnat studion välkomnades en panel bestående av debattörerna Göran Greider, Hanne Kjöller och Per Schlingmann för att under ytterligare en kvart sammanfatta politikernas samtal. Totalt blev det nästan en timme och 25 minuters politik – ett ovanligt tilltag i Nyhetsmorgon.

Tittarnas hårda kritik mot Nyhetsmorgon

Som efteråt har mötts av blandade åsikter från tittarna.

– Ett bra grepp med politiska samtal på lördagsmorgonen! Fungerar förvånansvärt bra, skriver exempelvis en tittare i en kommentar till Jenny Strömstedts Instagram-sida.

– Så enormt trevligt att sitta och lyssna på partiledarna utan alla otrevligheter och hets, skriver en annan nöjd tittare via Nyhetsmorgons Instagram-sida.

Men många har också uttryckt sin besvikelse över upplägget – såväl senaste lördagen som den föregående, då riksdagens övriga fyra partiledare möttes.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Superbesviken på dagens Nymo, ser alltid fram emot lördag, men idag stängdes tv:n av, skriver en tittare i en kommentar till Instagram-inlägget.

– Gillar att lyssna på politik, men inte en lördag morgon, skriver en tittare i en kommentar till Instagram-inlägget.

– Så tråkigt med tjafsande politiker på lördagsmorgonen. Bytte kanal, skriver en annan.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Bytte kanal under politiker samtal, inte kul en lördagmorgon är annars en trogen tittare på lördagarna, skriver en tredje.

Stängde av tv:n i besvikelse – nu svarar Strömstedt

Flera tittare berättar att de valde att stänga av programmet – mitt under partiledarsamtalen.

– Superbesviken på dagen Nymo, ser alltid fram emot lördag, men idag stängdes tv:n av, skriver en tittare.

– Tack, men nej tack! Jag tycker du är en fantastisk programledare, men min lördagsmorgon blev inte så rofylld som jag vill ha den. Jag röstar nej till politik i morgonprogrammet på lördagar. Här stängdes TV:n av i morse! skriver en annan besviken tittare.

Nu har Jenny Strömstedt svarat på tittarnas synpunkter.

Enligt programledaren kommer Nyhetsmorgons lördagar framöver att vara som vanligt.

– Vi provar detta i två program – kanske ett tillfälle att kanske bli intresserad annars blir allt som vanligt igen alldeles strax, skriver Jenny Strömstedt i ett svar till en missnöjd tittare på Instagram.

Fotnot: Partiledarsamtalen går att se här via TV4.

Vad tyckte du om Nyhetsmorgons drag att ägna stora delar av programmet åt partiledarsamtal under lördagarna? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev