Foto: Kanal 5/TV3

Ola-Connys glädjebesked med särbon Linda – kärlekens önskan efter ”Camp kulinaris”

Ola-Conny Wallgren gör succé i både norsk och svensk tv.
I mattävlingen ”Camp kulinaris” har tv-profilen tagit sig vidare.
Nu berättar Ullared-favoriten om kärleken Lindas speciella önskan till honom efter inspelningarna.
– Jag har aldrig följt ett recept i hela mitt liv, säger Ola-Conny till Nöjeslivet.

Tv-tittarna har gjort sig vana vid att se honom i Kanal 5-produktioner som ”Ullared” och ”En stark resa”.

Nu ger sig tv-profilen Ola-Conny Wallgren in i matlagnings-tv – i Norge.

Under våren syns han i TV3:s och Viaplays ”Camp kulinaris”. Matprogrammet sänds i såväl Sverige som Norge. Ola-Conny menar dock att det där med matlagning inte är någon favoritsyssla för honom personligen.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Jag tycker väl att matlagningen är okej men att det allmänt är ganska tråkigt att laga mat till sig själv. Nu har jag en kärasta och även om vi inte bor ihop, så när jag väl är i skarpt läge så lägger jag manken till och gör det bra, säger Ola-Conny Wallgren till Nöjeslivet.

Ola-Conny om särbolivet med kärleken

Han syftar på särbon Linda, som också arbetar på det stora varuhuset i Ullared.

– Ja precis, jag är tillsammans med Linda. Vi är särbos, och hänger inte på varandra hela tiden, utan ses lite då och då. Vi jobbar lite olika tider, hon är i kundrestaurangen i Ullared, och har sina tider. 

Men det låter som det funkar bra med särbolivet?

– Jajamen!

Ola-Conny, 59, berättar att han fått nya insikter om livet och kärleken med åren.

– Nu är jag inte purung längre och hon är lite yngre än jag. Men jag kan tycka, att ålder har ingen betydelse. När man blivit lite äldre har man mer perspektiv på livet. Jag tar dagen som den kommer, är lugn i sinnet men samtidigt ganska strukturerad. Det som jag inte gjort i dag kan jag ta någon annan dag eller nästa vecka. Jag är inte stressad som person, säger han.

Artikeln fortsätter under bilden.

Ola-Conny
Foto: Kanal5

Ola-Conny avslöjar sin paradrätt – så gör du Ullared-profilens omelett

I Camp kulinaris utmanas deltagarna att göra olika sorters maträtter. Ola-Conny har framför allt två paradgrenar i köket.

– Jag är bra på att laga spaghetti med köttfärssås, och omelett. Men det var jag bra på innan också, säger han.

Hur vill du ha din omelett? 

– Ägg, vatten, peppar ska man röra ihop och vispa. Sen lägger man det i pannjärnet med lite smör i, på lagom värme. Jag gillar att köra med gamla gjutjärnspannor, så man kan peta med gaffeln och puffa upp den lite grann. Sen serverar jag den som den är, eller så rullar jag ihop den och gör den som en cigarr med rödlök i mitten. På så vis blir det som en liten förhöjning, säger Ola-Conny och förklarar att han också uppskattar att göra pannkakor och våfflor.

Men just det där med recept har han annars inte anammat.

– Men jag har aldrig följt ett recept i hela mitt liv, vilket min mamma alltid gjorde. Jag har fullt av urklipp i skåpen med hennes recept. Men murare och hantverkare som jag ärm tänkte jag att ”skitsamma”. Sen sa min mor till mig att, ”smaken avgör, du behöver inte stirra dig blind på recepten”, säger han.

Artikeln fortsätter under bilden.

Men i ”Camp kulinaris” var det avgörande att följa just recepten.

– Ja, det var väldigt noga att följa recepten. Jag har lärt mig mycket och blivit mer petig. Som när man ska göra en stek eller grilla någonting är jag väldigt noga med att ta tempen mitt i köttet, och att ta ut steken lite tidigare för att den inte ska bli för torr. Och så rullar jag in i alumuiniumfolie. Penslar på god smak. Låter den vila på bordet så den tar till sig smakerna och inte blir torr. Men jag blir ingen mästerkock, haha.

Ola-Conny är en av två svenska tv-stjärnor som medverkar i programmet – den andra är Hollywoodfrun Maria Montazami.

Hur gick ert samarbete?

– Vi hjälptes åt, jag och Maria. Vi fick göra serveringar tillsammans och då kunde vi prata vårt språk för att förstå bättre. Alltså, jag förstår norska men det var mycket i norskan som jag inte förstod. Då löste vi det på ett trevligt och roligt sätt, säger Ola-Conny.

Som nu tagit med sina nya matlagningskunskaper hem till Ullared där särbon Linda får smaka på läckerheterna.

Vad tycker Linda om dina kökskunskaper nu då? 

– Hon tycker väl att jag blivit bättre och sett att jag avancerat. Men hon är ganska hård, i och med att hon jobbar i köket. Men ja, visst får jag beröm! Hon väntar på att jag ska göra henne en pannacotta nu. Det är svårt. Då ska det vara på riktiga ingredienser, säger Ola-Conny.

”Camp kulinaris” sänds tisdag-torsdag klockan 18.00 i TV3 och Viaplay.

Vi får hoppas att det går bra med den pannacottan! Stort lycka till i köket, Ola-Conny!