BEBISLYCKA: ”På spåret”-profilen Marcus Samuelsson har blivit pappa

Vilken familjelycka!

”På spåret”-profilen och stjärnkrögaren Marcus Samuelsson har blivit pappa.

”Så exalterad”, skriver han på Instagram.

Ja, nu strålar lyckan för stjärnkrögaren Marcus Samuelsson, 51, och hustrun tillika supermodellen Maya Haile Samuelsson.

I ett inlägg på Instagram berättar paret nämligen att de har välkomnat en liten dotter till världen.

”Hon är här! Välkommen till världen Grace Ethiopia. Mamma, storebror Zion och pappa är så exalterade över att du har anslutit till vår familj”, skriver Marcus Samuelsson på Instagram.

Dottern får alltså namnet Grace Ethiopia. Ett namnval som Marcus Samuelsson berättade om i vintras, när paret fortfarande väntade tillökning.

”Vi kommer att välkomna en flicka under det nya året och döpa henne till Grace Ethiopia. Våra etiopiska kamrater har upplevt ett svårt år, och det betyder mycket för oss att hedra och fira vårt ursprungsland genom vår dotters födelse. Vi sänder vår glädje och vårt ljus till er och vårt samhälle”, skrev han då på Instagram.

Marcus Samuelsson har blivit pappa

Sedan tidigare har Marcus Samuelsson en vuxen dotter, Zoe, samt sonen Zion som föddes 2016 och är parets första gemensamma barn.

Och nog tycks inte bara de nyblivna föräldrarna, utan även storebror Zion, vara glad över familjens tillskott.

”Han är en stolt storebror. Vi har blivit så förälskade i vår söta lilla bebis Grace, men det är något riktigt speciellt med att se henne ihop med Zion”, skriver Samuelsson i en annan uppdatering på Instagram.

Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget/SVT

Stora glädjen

Nyheten om familjens bebislycka möts av mycket värme och kärlek i kommentarsfält på sociala medier.

”Så glad för er Marcus och Maya – stort grattis”, skriver entreprenören Gunhild Stordalen.

”Grattis och välkommen Grace”, skriver radioprofilen Kodjo Akolor.

”Grattis till hela familjen och så mycket kärlek”, skriver matskribenten Nigella Lawson.

Även artisten Jason ”Timbuktu” Diakité, som tillsammans med Marcus Samuelsson är aktuell i årets säsong av SVT-programmet ”På spåret”, gratulerar med några kärleksfulla hjärtan.

Diakité och Samuelsson gjorde som bekant succé i gruppspelet av ”På spåret” där de vann sin grupp och nu är klara för semifinal.

Stort grattis säger vi till Marcus och hela familjen, vilken underbar glädje! Skicka gärna dina lyckönskningar i kommentarsfältet.