Lee Christiernssons stora oro för att komma ut – så har relationen med barnen förändrats: ”Då är jag…”

Lee Christiernsson har två barn tillsammans med ex-hustrun Karolina.
I ”Renées brygga” berättar tv-snickaren hur deras relation förändrats den senaste tiden.
– Vi har ju skitkul, säger Lee.

Tv-snickaren Lee Christiernsson är en av gästerna i tisdagens avsnitt av ”Renées brygga” i TV4.

Efter att ha kommit ut som Lee under 2023, har den tidigare ”Äntligen hemma”-profilen den senaste tiden dragit sig tillbaka från rampljuset.

– Jag blev vansinnigt trött. Det är så många lager i det här under så lång tid. Så det är fortfarande…känslosamt, säger Lee i programmet.

Men nu syns Lee alltså återigen på bästa sändningstid – och för programledaren Renée Nyberg berättar profilen om svårigheterna kring namnbytet.

– Nej, jag har inte vant mig! Jag säger fel och svarar fel i telefonen. Ibland hör jag inte när folk ropar på mig om de använder Lee som namn, säger Lee Christiernsson.

Som också berättar att ex-hustrun Karolina, som också medverkade i den uppmärksammade dokumentärserien ”Att bli Lee” på TV4, ibland också säger fel. Men Lee tar lätt på detta.

– Min ex-fru, i alla fall om hon blir lite sur, då är det garanterat ”Björn”, haha. Ja, det sitter i ryggraden. Du vet, när det är någonting som ska ske snabbt och så. Då kommer inte hon ihåg det heller. Men det där är lugnt för mig. Vadå, vi är människor? Det är inte det det handlar om, säger Lee Christiernsson som förra året gick på QX-galan tillsammans med ex-frun.

Artikeln fortsätter under bilden.

Paret har två barn tillsammans, och i ”Renées brygga” berättar Lee om sin oro inför att komma ut för barnen.

– Absolut, superorolig. Det var en av de sakerna som höll mig tillbaks under en lång tid, tror jag. Det känns lite som det största misslyckandet man kan göra som förälder, att på något sätt orsaka skada för sina barn, säger Lee i programmet.

Det var helt enkelt massor av känslor inblandade.

– Det var skitjobbigt. Det är en sån grej som jag inte ens kunde prata om det första halvåret utan att tårarna sprutade på mig. Det var bland det värre jag gjort. 

Lee förklarar att de har en fin relation, och att den har förändrats lite grann! Budskapet som föräldrarna förmedlade till barnen var desamma som när de bestämde sig för att gå skilda vägar, berättar Lee.

– Men så gjorde vi då, när det väl landade, då var det egentligen samma budskap som när vi skilde oss. ”Ni ska se att det kommer bli ännu bättre. En gladare pappa, roligare kanske ännu mer gemensamma saker.” Och det är det ju nu, med smink och shopping. Vi har ju skitkul nu när vi är ute och handlar! säger Lee och skrattar.

– Då är jag ute med mitt lilla gäng, tio, fjorton och så jag. Och ibland frågar folk: ”Vad har ni för relation till varann?” ”Det är jag som är pappa.” Och sen har man öppnat upp rummet och det blir glädjefullt och människor är nyfikna, säger Lee.

”Renées brygga” sänds på tisdag den 6 februari klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev