Anders Lundin akut till läkare – nya bilderna visar otäcka dramat i Robinson-kulisserna: ”Bråttom” 

Anders Lundin har råkat ut för en minst sagt otäck åkomma i Filippinerna under inspelningen av Robinson. I ett klipp på TV4 visar de nämligen hur han tvingats uppsöka läkarvård.

 – Tydligen säger läkarna att det var rätt bråttom, säger han till kanalen.

För tillfället är inspelningarna av Robinson i full gång i Filippinerna, och programledaren Anders Lundin jobbar dag ut och dag in med produktionen. Detta inför säsongen som ska sändas i vår.

Men plötsligt blev en planerad inspelningsdag något helt annat, när Anders tvingades uppsöka läkarvård.

Anders Lundin, programledare för Robinson. Foto: TV4
Anders Lundin, programledare för Robinson. Foto: TV4

Det hela började enligt TV4 med att profilen under natten upplevt att hans vigselring börjat klia, och därför bestämt sig för att sätta den på ett annat finger.

När han väl vaknade satt den fast.

Läs mer: Anders Lundins beslut med kärleken – insikten med frun efter alla år: ”I efterhand har jag förstått att…”

”Håller på att förlora mitt finger”

Ringen som han placerat på ett annat finger var nu omöjlig att få av, och sakta men säkert började också fingret svullna upp. De tvingades därför avbryta inspelningarna och kalla på läkare.

På TV4:s hemsida finns det klipp på Anders där han sitter tillsammans med ett helt läkarteam som alla gör sitt yttersta för att så snabbt som möjligt få av ringen.

– Jag håller på att förlora mitt finger, jag bytte finger på vigselringen och nu sväller högerhanden upp. Det handlar om sekunder tydligen. Det är som en boa constrictor som kramar om mitt ringfinger på högerhanden, säger han då.

Anders Lundin, Robinson
Foto: TV4

Läs mer: Anders Lundins nya initiativ med Renée Nyberg – profilens drag utanför Robinson: ”Riktigt bra”

Läkarna förklarade att det var bråttom

Enligt kanalen försökte man med allt ifrån is, till vaselin, tråd och band för att dra loss den. Men ingenting verkade fungera.

Tillslut fick de bege sig till fastlandet, och dessvärre var den sista möjliga utvägen att kapa loss ringen.

– Tydligen säger läkarna att det var rätt bråttom, annars skulle vävnaden gått sönder och jag skulle blivit av med mitt finger, det var jag inte alls beredd på. Jag trodde att vi skulle jobba vidare idag, köra klart och ta det sen, säger han till TV4.

”En bra orsak att laga den”

Som tur var lyckades de rädda Anders finger, och i efterhand verkade det som att han mår bra.

Vad gäller bröllopsringen, som såklart har ett stort och kärleksfullt värde, förklarar Anders att han och hustrun Kerstin Lundin Ryhed nu har en bra anledning att fira nästa bröllopsdag lite extra.

Speciellt med tanke på att de glömde att fira den sist det var dags.

– Jag vet inte om det är ett ”happy end”, men det är en bra orsak att laga den och fira en ny bröllopsdag istället för den vi glömde, säger han till kanalen.

Vi är så glada att allt gick bra!

Här kan du se klippet på TV4