Därför sågas Petra Malm efter agerandet – kräver att programledaren lämnar ”Robinson”

Deltagarna i höstens säsong av ”Robinson” har klarat sig länge på sina stränder.

De som har klarat sig hela vägen fram till nu är klara för ihopslagningen av lagen. Men programmet möts nu av kritik.

”Petra Malm borde lämna som programledare”, skriver Aftonbladets skribent Emil K Lagnelius.

Realityserien ”Robinson” börjar sakta men säkert att närma sig finalen.

De deltagare som klarat sig så här långt i programmet är nu redo för ihopslagning, vilket innebär att både lag Nord och lag Syd slås ihop.

Men det har inte alltid gått helt schysst till på de filippinska öarna. Det har förekommit utfrysning och avsiktliga förluster i lagtävlingar.

Exempelvis så upplevde deltagaren Therese Tang mobbning av sina lagkamrater i lag Nord, vilket gjorde att hon till slut valde att lämna programmet.

Under förra veckan så bestämde sig ett lag för att lägga sig i en lagtävling, bara så att de skulle kunna rösta ut Emilio i örådet. Dock klarade han sig från att åka ut då han fick en medaljong av sin forna lagkamrat Tove.

Kritiken mot ”Robinson”

Aftonbladets skribent Emil K Lagnelius är nu kritisk mot produktionen och mot programledaren Petra Malm.

Han menar bland annat att Petra borde ha ifrågasatt deltagarna hårdare när Therese blev utfryst.

Här hade man velat se lite skarpa frågor till deltagarna från programledaren Petra Malm. Men i stället får de som precis fryst ut en lagmedlem breda ut sig om hur harmoniskt laget har blivit efter att hon lämnat. Petra frågar till och med om laget är starkare och får svaret ”Definitivt, hundra procent”. Vrid om kniven på Therese som inte är där och kan försvara sig ett varv till, vet jag…”, skriver Emil K Lagnelius i Aftonbladet.

Emil K Lagnelius skriver också att deltagarna i laget borde ha diskats då de valde att förlora lagtävlingen. Bara dagar innan så hade Emilio beslutat sig för att lämna Robinson, men blev övertalad av Petra att stanna.

Han låter sig övertalas och som tack för att han stannar lägger sig lagkamraterna i tävlingen för att kunna rösta ut honom. När han ligger där fullständigt utpumpad på stranden efter förlusten och tas om hand av motståndarlaget – men inte av sina egna – är det ju fan så att man skäms över att vara människa!”, skriver Lagnelius.

Emilio kämpade in i det sista efter att lagkamraterna svek honom i lagtävlingen.
Emilio kämpade in i det sista efter att lagkamraterna svek honom i lagtävlingen. Foto: TV4

Vad tänker du om Emil K Lagnelius kritik mot Robinson? Skriv gärna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev