Sanningen bakom Farmen-profilens plötsliga avhopp – bekräftar nu: ”Riktigt sjukt”

farmen, anna brolin, monika ostrowska

Foto: TV4/Instagram

Efter avhoppet i Farmen.

Nu berättar produktionen om diskussionerna bakom kulisserna.

– Beslutet togs i samförstånd, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen, till Hänt.

TV4-klassikern ”Farmen” har bjudit på en 15:e säsong fylld av dramatik och spänning.

Inte minst har det under senaste veckan handlat mycket om Monika Ostrowskas intåg i programmet.

När Ostrowska anlände till gården fick hon ett kyligt välkomnande från flera andra deltagare. Beteendet väckte starka känslor och fick många tittare att reagera starkt på sociala medier.

I ett klipp som TV4 valde att inte visa tittarna, talade en sårad Monika Ostrowska ut om besvikelsen över det svala mottagandet.

– Det var skit att komma in, sa Monika med tårar i ögonen i klippet.

– Jag förstår det, svarade programledaren Anna Brolin.

LÄS MER: Farmen-profilen bröt ihop i tårar inför Anna Brolin – bilderna klipptes bort av TV4

Hunden Ivy tvingades lämna

Det var inte det enda dråpslaget för Monika Ostrowska under första tiden i Farmen-äventyret.

Tidigare, i samband med att Monika anlänt till gården, hade hon valt att ta med sig hunden Ivy som sin ”personliga sak”.

Den glada hunden gjorde snabbt intryck på deltagarna och blev lite av en profil i programmet. Men den fyrfotade familjemedlemmens tillvaro blev dessvärre kortvarig – hunden Ivy tvingades efter en dryg vecka att åka hem och lämna Monika ensam kvar på gården.

– Ivy har ju testat på Farmen nu och det var inte riktigt hennes grej att vara på ute en farm, förklarade en märkbart tagen Monika och fortsatte:

– Det känns jättebra egentligen att hon får åka för då kan jag fokusera på uppdragen och inte titta hela tiden var Ivy är. Men det kommer vara tomt utan henne.

LÄS MER: Därför lämnar Farmen-profilen omedelbart – tårarna efter beskedet: ”Kommer ha det bättre”

TV4:s ord om avhoppet

Nu tar TV4 bladet från munnen och berättar om hur diskussionerna gick bakom kulisserna, innan det stod klart att hunden Ivy skulle lämna Farmen.

– Ivy hade lite svårt att anpassa sig till resten av djuren på gården och beslutet togs därför att hon fick lämna Farmen. Beslutet togs i samförstånd mellan Monika och produktionen, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen, till Hänt.

Till tidningen Hänt förklarar Monika också att det var för Ivys egen skull som hon fick åka hem, inte minst eftersom det var ett enormt problem med alla fästingar.

– Ivy hade minst 20 fästingar om dagen i sin päls som jag fick ta bort, trots att hon hade fått medicin. Sedan fick jag spray från produktionen, men det hjälpte inte. Wincent sa att hon är som en magnet för fästingar med sin vita päls. Om man tar en vit fårpäls och drar i gräset så kommer alla fästingar. Det var riktigt sjukt hur många hon fick, så jag ville inte utsätta min hund för att bli sjuk, säger Monika Ostrowska till Hänt.

Vad tycke du om årets säsong av Farmen? Lämna gärna en kommentar.

Exit mobile version