Stenhårda tittarkritiken mot Anders Lundin – efter hånfulla beteendet i SVT: ”Tröttsamt”

En ny säsong av ”Allt för Sverige” har dragit igång. Redan efter det första avsnittet har programledaren Anders Lundin fått kritik från tittarna.

De gillar inte när han pratar på ett visst sätt om oss svenskar – framför amerikanerna.

För elfte gången leder folkkäre och erfarne programledaren Anders Lundin, 65, det populära SVT-programmet ”Allt för Sverige”.

Tio amerikaner med rötter i Sverige reser över Atlanten för att höra mer om sin släkts historia och tävlar om chansen att få möta sina avlägsna släktingar.

Läs mer: Nya bilderna på Anders Lundin förvånar – profilen helt oigenkännlig: ”Om ni undrar så…”

Varje år får tittarna följa amerikanernas resa runtom i Sverige, där de reser från norr till söder och upplever allt som landet har att erbjuda. Ofta blir det kulturkrockar.

I måndagens premiärprogram reagerade svenskättlingarna exempelvis på saltlakrits, ett godis som de flesta är helt oförstående till. Dessutom var de på besök på varuhuset Gekås i Ullared.

Anders Lundin i nya säsongen av ”Allt för Sverige”. Foto: SVT

”Förstår min familj bättre”

I vanlig ordning höll Anders Lundin även en liten lektion i svenskhet. Varje avsnitt berättar han en del om vårt kulturarv och förklarar varför svenskar beter sig på ett visst sätt.

Denna gång snackade han om begreppet ”lagom”, om svenskarnas sociala oförmåga och vår rädsla för kallprat.

– Nu förstår jag min familj bättre. Jag växte upp i en tillknäppt, tystlåten familj. Vi pratar inte. Jag insåg inte att det var deras kultur, säger deltagaren Desiree Davis, 57, i programmet.

Men alla uppskattar inte Anders Lundins uthängande av svenskar. Flera tittare kommenterade beteendet på ”Allt för Sveriges” officiella Facebook-sida.

Folkets kritik mot Anders Lundin

Måste säga att beskrivningen av svenskar var väldigt kategorisk. Många är pratglada och sociala människor. Varför inte berätta om det samtidigt?”, skriver en person.

Älskar programmet men vem skriver manus? Måste vi via Anders Lundin bli förlöjligade? Vi framställs på ett oerhört löjligt sätt, tråkigt i ett annars fantastiskt program”, uttrycker en annan.

Vad tycker du om programmet ”Allt för Sverige”?

0%
Underkänt
0%
Godkänt
0%
Bra
0%
Mycket bra
0%
Världsklass

En tredje skiver:

Roligt att se dessa..Men tycker nog ändå att Anders förlöjligar oss svenskar att vi skulle vara så jävla tråkiga”.

Håller med. Han är jättebra annars. Men det där tjatet varje år om att alla svenskar är socialt inkompetenta är tröttsamt”, kommenterar någon.

Kanske dags för en förändring då? Är bilden av oss svenskar som tystlåtna och osociala förlegad? Vad tycker ni?

Lämna gärna en kommentar på Facebook.