STORT GRATTIS: Maria Forsblom fyller 36 år – så firas TV4-profilen av kollegorna

Maria Forsblom fyller 36 år på torsdagen – och firar med att sända Nyhetsmorgon direkt för tv-tittarna.

Maria Forsblom kom till Nyhetsmorgon redan för tio år sedan och har sedan dess växt till en av morgonshowens mest profilerade programledare.

Den glada men alltid lika pålästa programledaren inledde som reporter men leder numer hela programmet om morgnarna tillsammans med kollegor som Martin Järborg och Steffo Törnquist.

På torsdagen fyller Maria 36 år – och hon firar med att sända Nyhetsmorgon direkt från Eskilstuna där även kvällens stora partiledardebatt i TV4 inför söndagens val kommer sändas.

– Det är en bra torsdag! skriver Maria på Instagram.

I kommentarsfältet hurras det friskt för den sympatiska profilen, såväl från tv-tittare som vänner och kollegor.

– GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!! Hoppas att du får en magisk dag!!!, skriver ”Efter fem”-kollegan Axel Pileby i en kommentar till Forsbloms inlägg.

– Hurra!! skriver Carolin Björnerhag, reporter på Nyhetsmorgon.

Maria Forsbloms dröm i TV4: Secret Song Sverige

I vintras fick Forsblom göra verklighet av en tv-dröm.

Då programledde hon för första gången ett eget underhållningsprogram. På bästa sändningstid sändes musikprogrammet ”Secret Song Sverige”.

Maria Forsblom
Foto: TV4

– Jag har länge drömt om att få göra underhållningsprogram. Att stå framför en publik på det sättet hade jag aldrig gjort förut. Det var ett annat sätt att jobba och nya saker att tänka på, sade hon då, till Nöjeslivet.

Samtidigt förklarade hon att Nyhetsmorgon gett henne en stark tro på sig själv, när hon nu gav sig på ett helt nytt uppdrag i kanalen.

 Jag fick tänka på hur jag ska få kraften i rösten när jag ska höras över en publik. Så har jag inte behövt tänka när jag jobbar med ”Nyhetsmorgon”. Det som känns skönt är att just ”Nyhetsmorgon” har gett mig mycket trygghet. När man pratar med folk där är det som vilket samtal som helst. Men nu skulle jag helt plötsligt leda ett program själv.

Maria Forsbloms ord om gravidkampen

Maria har två barn tillsammans med kärleken Emil.

Efter födseln av deras andra barn berättade hon öppenhjärtigt om den dolda kampen för att få barn.

Forsblom lider av den kroniska sjukdomen PCOS.

– Min gynekolog sa att jag nog med största sannolikhet ändå skulle kunna bli gravid men att det skulle ta tid. Jag blev både lättad och rädd. Jag hade sjukvården på min sida och det upptäcktes tidigt. Men samtidigt väcktes flera tankar. Är det verkligen säkert att jag kommer kunna bli gravid. Eller kommer det uppstå komplikationer som gör att jag aldrig kommer kunna få barn? Det var verkligen både glädje och förtvivlan, sade Maria Forsblom då till Aftonbladet.

Forsblom ville med detta också synliggöra PCOS för andra kvinnor som också kämpar med att bli gravida. Maria menar att hjälpen finns att få, om man kollar upp sig.

– Det känns väldigt vanligt. När jag fick diagnosen skrevs det in i min journal så jag kunde få medicin direkt den dagen jag ville bli gravid – och inte behöva ”försöka” ett år som de annars säger att man ska göra.

Stort grattis på din dag, Maria!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna!