Suzanne Reuter slutar med Ica-reklamen – därför lämnar hon reklamserien

Efter tre år i Ica-reklamen – nu väljer Suzanne Reuter att lämna såpan.
Den folkkära stjärnan går skilda vägar med matjätten, skriver Hänt.

Tv-tittarna har genom årens lopp lärt känna Suzanne Reuter via hennes ikoniska insatser i massor av komediklassiker. Eller vad sägs om ”Svensson, Svensson”, eller humorkollektivet ”Lorrys” många produktioner som exempelvis filmen ”Yrrol”?

Hennes oförglömliga gestaltning av rollen som matriarken Helga Löwander i SVT:s påkostade drama ”Vår tid är nu” har blivit hyllad av såväl recensenter som tittare – kanske hennes bästa rollinsats i karriären?

Hur som helst, på senare år har tittarna framför allt fått se stjärnan vecka ut och vecka in i rollen som Ica-Stina i matjättens reklamsåpa. Hon gjorde entré tillsammans med skådespelarkollegan Björn Kjellman i den rollen i början av 2021.

För den Guldbaggebelönade skådespelaren var valet att träda in i reklamsåpan inte självklar. Hon berättade i en intervju med Nyhetsmorgon om det faktum att det är svårt att kombinera reklamuppdrag och samtidigt få andra skådespelarjobb.

På public service-kanalen SVT finns bland annat regler och policys kring detta.

– Funderade ganska länge, därför att det kan ju innebära en del att man kanske inte kan göra så mycket annat på tv. Eftersom det inte kan sändas samtidigt och så, sade Reuter i TV4-intervjun.

Hon blev klar för rollen som Ica-Stina mitt under coronapandemin då många teaterföreställningar och filminspelningar låg i dvala.

– Men jag blev väldigt glad, för jag tänkte att, som du sa, det är ett drömgig. Och att man vet att man har det här i några år framöver är helt otroligt. Och i dessa tider är det fantastiskt, sade Reuter då.

Nu – tre år senare – har Reuter och Ica plötsligt valt att gå skilda vägar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Suzanne Reuter. Foto: Jessica Gow / TT

Detta hintades det om i den senaste reklamfilmen, där Ica-Stina ska ge sig iväg på en resa och har packat sina väskor.

Och nu bekräftar alltså Ica att Suzanne Reuter ska sluta i reklamsåpan.

– Efter drygt tre år har Suzanne nu bestämt sig att det är dags för henne att göra andra saker än att porträttera ICA-Stina. Vi önskar henne all lycka till och vårt arbete med att utveckla ICA-såpan fortsätter, säger Fredrik Kullberg, marknadschef på ICA Sverige till Hänt.

Hur kommer ni att sakna Suzanne Reuter i Ica-reklamen? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev