Efter elaka kommentarerna om utseendet – nu sätter TV4-profilen Helena ner foten: ”Jag tycker ni ska…”

Spänningen stiger i Sveriges Mästerkock då vi närmar oss final.

Helena Ekman är en av dem som tagit sig hela vägen till kvartsfinal. Men i samband med framgångarna och uppmärksamheten har tv-profilen fått utså mycket elaka kommentarer.

Många har uttalat sig om hennes utseende, men i video på TikTok bemöter Helena nu de otrevliga kommentarerna, rapporterar Hänt.

Många är vi som varje vecka bänkar oss framför tittarsuccén Sveriges Mästerkock. Spänningen stiger för varje avsnitt och nu kvarstår endast fyra tävlande.

Nästa vecka kommer Jimmy Gou, Sebastian Jogér, Adam Thulin och Helena Ekman göra upp i en kvartsfinal. De proffsiga amatörkockarna har imponerat på juryn vecka efter vecka, och drömmen om en egen kokbok kommer allt närmare.

Men det är inte bara genom sina prestationer i Mästerkocks-köket deltagaren Helena Ekman får mycket uppmärksamhet.

Redan vid premiären av Sveriges Mästerkock 2022 väckte tv-profilen mycket reaktioner.

Tittarnas raseri efter detaljen i Nyhetsmorgon

Efter att hon gästat Nyhetsmorgon samma dag som programmet skulle ha premiär blev tittarna mycket upprörda. De menade att hennes medverkan avslöjade hur det skulle gå i Sveriges Mästerkock, något som Helena sedan svarade på:

”Jag råkade vara först ut i raden av flera som ska laga mat i Nyhetsmorgon. Inget konstigare än så. Otroligt kul att vara med i LIVE-tv för först gången!”, skrev hon då.

Men trots sina framgångar i Mästerkocks-köket får Helena också ta emot mycket elaka kommentarer, främst om hennes utseende.

LÄS MER: Efter tittarnas vrede – nu svarar tv-profilen på kritiken

Helenas svar efter elaka orden

Helena Ekman jobbar också som VD, och vid sidan av sitt arbete och Sveriges Mästerkock driver hon framgångsrika Instagram- och TikTok-konton.

På sina sociala medier ger hon tips på goda rätter och hur de ska tillagas. Men på hennes kanaler tar sig många rätten att kommentera hennes utseende.

Kommentarsfälten fylls av elaka ord, framför allt om hennes ögon.  Men nu väljer tv-profilen att bemöta de elaka kommentarerna, rapporterar Hänt.

I en video på TikTok sätter Helena ned foten, och trycker på att man ska vara stolt över hur man ser ut.

– Hej allihopa, som uppenbarligen får mardrömmar av mina ögon. Alltså på riktigt, det pågår ett krig, DET kan man få mardrömmar av, säger Helena och fortsätter:

– Jag tycker ni ska vara stolta över hur ni ser ut, för jag är stolt över hur jag ser ut. Mästerkocken, det är en tävling om mat, inte utseende. Over and out.

Vi håller verkligen med! Vem vill du se som vinnare i årets Sveriges Mästerkock? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!