Leif GW Perssons nya uppdrag i ”Sveriges mästerkock” – bekräftar makabra draget för deltagarna: ”För säkerhets skull”

Leif GW Persson är gästdomare i ett av avsnitten i nya ”Sveriges mästerkock”-säsongen.

Nu berättar han mer om upplevelsen.

Det var trevligt värre och föga likt den där vanliga dömande verksamheten som handlar om att stoppa in folk i finkan för att de har gjort saker som de borde låtit bli”, skriver han på Instagram.

Han har kommit att bli hela Sveriges mysgubbe – trots att han faktiskt mest sitter och pratar om brutala mord och andra grymma brott i rikstäckande tv.

Det känns som en omöjlighet att inte tycka om kriminologen och författaren Leif GW Persson, 78.

Läs mer: Leif GW Perssons kamp för hälsan – sysslan hustrun Kim måste hjälpa profilen med: ”Det är svårt”

Redan i början av 1980-talet var han med i ”Måndagsbörsen” med programledaren Jonas Hallberg och gjorde en klassisk intervju. Under senare år är vi mer bekanta med att se honom i ”Veckans brott”, ”Efterlyst” och som expert i ”Nyhetsmorgon”.

Leif GW Persson skrockar i Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Leif GW Persson skrockar i Nyhetsmorgon. Foto: TV4

Nu är han, oväntat nog, aktuell med en mini-dokumentär om den kontroversiella vargfrågan som delar Sverige. Det är dock inte den enda på förhand lite udda TV4-produktionen som GW placerats i på sistone.

”Smälter fortfarande all god mat”

För en vecka sedan bekräftade han nämligen i ”Nyhetsmorgon” att han kommer att vara med i den kommande säsongen av ”Sveriges mästerkock” – ett program han själv aldrig ens har sett.

– I går var jag en sån där extrainkallad domare i ”Sveriges mästerkock”. Vi åt vilt och det var väldigt bra. Jag smälter fortfarande all god mat som jag proppat i mig, sa han i programmet.

Han avslöjade att det var han själv som hade tagit med sig råvarorna som användes i studioköket.

– Vi åt vilt, som jag hade tagit med mig, och det var väldigt bra faktiskt, sa han.

Nu har den folkkäre professorn tagit till sociala medier för att berätta mer om sin upplevelse av inspelningen. Han verkar onekligen nöjd över att ha varit med i programmet.

I förra veckan besökte jag Sveriges mästerkock. Det var trevligt värre och föga likt den där vanliga dömande verksamheten som handlar om att stoppa in folk i finkan för att de har gjort saker som de borde låtit bli. Istället lagades det mat. Fyra unga kockar som tillagade kött från Kronhjort som jag tagit med och för säkerhets skull skjutit själv”, berättar han på Instagram.

Ville inte rösta hem någon

Det enda han inte uppskattade med att ha varit med i ”Sveriges mästerkock” var att han tvingades bevittna när en av de fyra återstående amatörkockarna lämnade tävlingen.

Sedan var det dags för avsmakning och alla våra fyra kockar hade lyckats utmärkt och enligt mina smaklökar lika bra. Trist historia rent TV-mässigt eftersom en av dem skulle utnämnas till sämst i klassen och bli tvungen att lämna tävlingen”, skriver han och fortsätter:

Fast just den biten slapp jag – den skötte de tre ordinarie domarna – och ingen var gladare än jag. En domare med rätt att… INTE… döma och bättre än så kan det väl knappast bli. Kanske något värt att fundera på även när det kommer till annat än matlagning”.

Exakt när den nya säsongen av ”Sveriges mästerkock” sänds på TV4 är ännu inte bestämt. Det sker någon gång under våren 2024.

Vad kul att du är med i programmet, Leif. Vi är många som ser fram emot att se dig äta hjort med de andra domarna.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev