Foto: Karl Nordlund/SVT

SVT-profilen Farah Abadi slår ett slag för att åldras: ”Man blir snyggare och rikare med åren”

Först ”På spåret”, nu ”1 mot Sverige” – och snart Melodifestivalen.
Farah Abadi gör succé i SVT.
Nu slår hon ett slag för att åldras.
– Man blir snyggare med åren, säger hon till Aftonbladet.

Farah Abadi, 33, gör just nu succé i SVT. Hon är sidekick till Babben Larsson i nya söndagssatsningen ”1 mot Sverige” – som redan fått en miljonpublik på nolltid – och i vinter åker hon ut på turné tillsammans med Oscar Zia i Melodifestivalen 2022.

Den glada skånskan med den karaktäristiska dialekten sprider alltid härlig energi i tv-rutan – även om det var i Sveriges Radio som karriären en gång började. Hon har därefter också bland annat programlett barnens favorit ”Sommarlov” om morgnarna i SVT. Dessutom har hon även varit med i ”På spåret” två gånger, tillsammans med komikern Johan Glans.

Erik Ekstrand, Babben Larsson och Farah Abadi i ”1 mot Sverige”. Foto: Karl Nordlund /SVT

Farah Abadi om succén i SVT:s ”1 mot Sverige”

Men nu är det alltså tävlingsprogram som gäller, där Farah tillsammans med Erik Ekstrand utför olika uppdrag. Allt under överseende av programledaren Babben Larsson samt en medverkande tävlande som ska försöka lista ut resultatet i studion. Farah Abadi roades mest av att hitta på experiment som kollegan Ekstrand blev utsatt för.

– Jag är en superfegis, men det har jag inte sagt till Erik, så ibland så är det han som kommer på snälla experiment till mig och så tänker jag ut nåt betydligt värre till honom som att nu ska du åka den här ziplinen och bli skjuten på med paintballgevär, säger hon till Aftonbladet.

Foto: SVT

Trivs med att åldras: ”Man blir bara snyggare och rikare”

Farah är i dag är 33 år och har sambo och två barn. Hon trivs med att åldras och att få nya erfarenheter.

– Man blir bara snyggare och rikare. Man ska kolla på sig själv, har jag varit snyggare? Har jag haft mer pengar? Det var länge sen jag var en fattig student, så kolla nu vad bra det går. Jag kan köpa vilken ost jag vill, jag behöver inte kolla på extrapriser, säger hon till Aftonbladet och förklarar att hon var ”fattig” när hon växte upp.

Foto: Karl Nordlund/SVT

”1 mot Sverige” sänds på söndagar klockan 20.00 i SVT1. Tittarna kan också tävla i kanalens Duo-app.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!