SVT tvingades ingripa mot Sven-Erik – situationen tittarna inte fick se: ”Käften gick” 

Sven-Erik i ”Hotell Romantik” har väckt starka reaktioner.

Nu berättar han om produktionens tillsägelser under säsongen.

Hotell Romantik är igång med en andra säsong.

Den här gången får vi följa ett nytt gäng kärlekstörstande 65-plussare som tagit plats i rutan för ett äventyr.

I år har produktionen flyttats från Sweiz till Portugal och programledaren Kristina “Keyyo” Petrushina har utlovat en händelserik säsong.

– Äntligen slår vi upp portarna till Hotell Romantik igen! Jag trodde inte att det var möjligt att det kunde bli ännu mer action, röj, kärlekstrassel, glädje, bus och fina samtal om kärlek än vad det var förra säsongen – men det blev det. Deltagarna är helt otroliga och bjuder på mycket livsglädje, klokhet, mod och romans, har programledaren Kristina “Keyyo” Petrushina sagt i ett uttalande.

Kriktiken mot Sven-Erik i Hotell Romantik

I det första avsnittet fick tittarna lära känna deltagarna och se hur de välkomnades till det palats där de ska bo under sina veckor i romantikens tecken.

Sedan dess har starka vänskapsband och en hel del kärlek legat i luften.

En av deltagarna, 72-årige Sven-Erik, är en av de deltagare som fått flera tittare att reagera.

Under de fyra första avsnittet har han hittills skämtat om kåtpiller och sagt saker som att han är ”svag för långa, slanka kvinnor” och ”det är klart jag vill ha en slank, tämligen lång kvinna vid min sida som också är och välklädd”.

Men det är inte bara tittarna som reagerat. En del deltagare har också blivit obekväma av Sven-Eriks sätt.

Men enligt Sven-Erik var det inte alla som tog illa vid sig.

 – När jag kom struttande på hotellet så tyckte väl 80 procent att jag var löjlig och det är ju tack vare att de är avundsjuka. Sen var det 20 procent som gapskrattade och tyckte att jag var jävligt rolig, säger Sven-Erik till Nyheter24.

Foto: SVT

Sven-Erik om tillsägelserna i Hotell Romantik

Även produktionen uppmuntrade honom att vara sig själv.

 –  En av producenterna kom fram till mig och sa “vadå, du är ju Sven-Erik Sjögren, du är ju den du är. Du är dig själv. Kör bara”.

Men det var inte alltid lätt för produktionen att hålla samman gruppen.

– När man ska gå hit eller dit, när man ska stå framför kameran. Allt sådant är ju lite arrangerat. Vi var lite som en skolklass som käften gick hos. Produktionen sa till, de fick be folk vara tysta. Så var det hela tiden, säger Sven-Erik till sajten.