Tareq Taylors känslosamma ord om Tony Irving – så är relationen efter kamerorna slocknat: ”Du är…”

Tareq Taylor och Tony Irving har under senaste veckorna synts till i SVT där vi fått följa deras matresa genom England. Nu har ”Tareq Taylors matresa” lidit mot sitt slut, och båda profilerna hyllar varandra stort efter säsongsavslutningen.

TV-kocken Tareq Taylor och Let’s dance-profilen Tony Irving har minst sagt bjudit på sig själva i TV-rutan de senaste veckorna.

I ”Tareq Taylors matresa” har vi fått följa med de båda på en resa genom England, där de båda har släkt.

Självklart har det pratats mängder om mat och matlagning. Men det har på många sätt även varit en känslomässig resa för duon.

Tareq Taylor, Tony Irving
Foto: Niklas Forshell/SVT

Läs mer: Här bryter Tareq Taylor ihop – starka orden efter tårarna i SVT: ”Så fasansfulla…”

Tony Irving om den personliga resan

Inför programmet berättade Tony Irving att det varit en väldigt personlig resa som tittarna skulle få ta del av.

– Väldigt personligt. Jag tror… till 99% att jag har gjort upp med mitt förflutna. Jag tycker att jag haft en fantastisk barndom trots olika saker som har hänt. Men det var en eller två stunder som fortfarande var väldigt känsligt för mig, och det kommer att vara en del av programmet, berättade han för Nöjeslivet och fortsatte:

– Det var väldigt tufft för mig att återuppleva dessa stunder. På samma sätt som det var fantastiskt att uppleva de andra stunderna. Så det var en väldigt bra resa.

Tareq Taylor
Tareq Taylor. Foto: SVT

Och det blev minst sagt en succé även i TV-rutan, i alla fall om man frågar tittarna.

Tittarnas hyllningar

I Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook är det nämligen många som hyllat programmet.

”Tack så mycket för att jag har fått äran att få följa med er på detta gripande och underhållande program”

”Ett fint och mångfacetterat program. Det bästa på länge.”

”Tack för intressanta, känslosamma och härliga avsnitt.”

”Alltså absolut ett utav de bästa och väldigt berörande och intressanta program som jag sett på väldigt länge måste jag säga! TUSEN TACK till er båda två!”

Läs mer: Tony Irvings speciella krav på Tareq – begär bara 1 sak efter tiden tillsammans: ”Upp till bevis”

”En ny vänskap”

Under måndagen var det dags för det sista avsnittet att sändas i SVT, och Tony Irving har skrivit på sin Instagram hur glad han är över att fått vara en del av det.

”Ikväll ta vårt resan slut! Tareq Taylor och jag nå slut för säsongens Tareq Taylors Matresa. Jag är så otrolig tacksam för den upplevelse som Tareq gav mig. Möjligheten att titta bakåt i mitt liv och koppla ihop min förfluten med där jag är idag.

Att se hur och vart jag kommer ifrån samt vad jag har upplevt. Att förstår hur dessa har skapat den person jag är idag. Att se mina vänner och familj och inse varför relationer är så otroligt viktig och central i mitt liv. Samt att träffa Tareq och skapa en ny relation med en ny vänskap. Tack Tareq och SVT för denna livs förändrings möjlighet!,” skriver han.

Tony Irving, Tareq Taylor
Foto: SVT

Tareq Taylors gripande ord

Även Tareq passar på att tacka och hylla Tony Irving efter den fina resa som de gjort tillsammans.

”Vilken resa detta har varit! Jag har skrattat och gråtit om vartannat och fått både uppleva och lärt mig saker om både min morfar, Tony och mig själv som jag inte hade kunnat ana innan resan startade. Tack finaste Tony för att du delade med dig så frikostigt av dig själv och för att du valde att göra den här resan tillsammans med mig. Du är fantastisk.

Tack bästa teamet SVT Malmö för allt hårt arbete som ligger bakom det vi ser i rutan. Ni är otroliga! Tack morfar och mormor för att ni tog er igenom så mycket och alltid fanns där för oss. Ert arv lever vidare i oss. Och sist men inte minst ett enormt stort TACK till alla er som har följt vårt brokiga resa i program efter program. Oändligt tacksam,” skriver Tareq på sin Instagram.

Vad har ni tyckt om programmet? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!