Tittarilskan mot nya upplägget i Robinson – TV4 tvingas gå i försvar: ”Inget konstigt”

I säsongens ”Robinson” delades lagen upp på ett minst sagt annorlunda sätt. Kvinnorna bor i ett läget, männen i ett annat. Konceptet gillas inte av tittarna.

Hade varit mycket bättre om det varit blandade lag”, skriver en person i TV4:s kommentarsfält.

Nu har kanalen gått ut och försvarat upplägget.

”Robinson” är inne på en ny säsong, även denna gång med populära Anders Lundin, 65, vid rodret.

Nytt för i år är att produktionen valt att dela upp lagen baserat på kön. Förra året var det ”gamla” mot ”unga” – men i år är det alltså killarna mot tjejerna.

Läs mer: Robinson-Fredriks försvar efter kritikstormen – kallas mansgris av tittarna: ”Hatar inte kvinnor”

När Anders berättade detta för deltagarna, när de stod på stranden ihop för första gången, var det glada miner.

Tittarnas ilska mot kanalen

Men hos tittarna är det raka motsatsen. Många är ilskna på grund av det nya upplägget. De vädrar sin kritik mot kanalen.

”Hade varit mycket bättre om det varit blandade lag. Nu kommer det bli så mycket tjat om att kvinnor eller män är bäst”, skriver en person i TV4:s kommentarsfält.

Läs mer: Anders Lundins pinsamma tabbe – frågan om Robinson som han inte kan besvara: ”Det borde jag kunna”

”Jag utgår från att tävlingarna som kräver fysiskt styrka är utformade så att det blir rättvist med tanke på att män har mer muskelmassa? Självklart finns det kvinnor som är starkare än män, men rent generellt så är det ju ren fakta att män har ett fysiskt försprång”, skriver en annan och fortsätter:

Robinson 2024
Anders Lundin och de nya lagen i ”Robinson”. TV4

Så länge det är rättvist på den fronten så tror jag inte nåt av lagen har någon större fördel eller nackdel av att vara enkönat lag. Tror det kommer bli drama i båda lagen för sådant grundar sig i folks personlighet och inte kön”.

En tredje person kommenterar så här:

Nej det ska vara exakt lika för kvinnor och män. Så om det är styrketävlingar, säcklyft och så vidare. Så ska de ha samma vikter. Och de ska fajtas mot varandra utan fördel för kvinnor. Kvinnor och män är lika, så sägs det just mellan kvinnor. Att ni kan allt män kan och så vidare. Personligen anser jag att man inte ska dela upp, det blir en bra balans mellan de två könen om man ej gör det”.

TV4:s svar efter kritiken

Sajten Hänt har varit i kontakt med TV4-produktionen efter att den massiva tittarkritiken vällt in mot det nya könsbaserade upplägget.

Så här svarar ”Robinsons” exekutiva producent, Caroline Norrby, på svenskarnas åsikter:

Robinson är Sveriges största realityprogram och det är inget konstigt att tittarna har åsikter. Ibland vill vi bjuda på nya teman i programmet för att göra Robinson så spännande och underhållande som möjligt. Vi är väldigt glada över att vårens säsong är i gång och uppskattar det stora engagemanget från alla tittare”.

Vad tycker du om att männen möter kvinnorna i tävlingarna? Gillar du det?

Skriv en kommentar på Facebook. Gilla-markera och dela gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev