Tittarnas hånfulla kritik mot experten i Nyhetsmorgon – efter pinsamma missen: ”Har ingen koll”

Mitt under det pågående snökaoset på E22 skulle Trafikverkets presschef Bengt Olsson peka ut orten Hörby på en karta i ”Nyhetsmorgon”.

Det gick inte så bra. Nu häcklas han av programmets tittare.

Snälla ta reda på var Hörby ligger i Skåne! Han från Trafikverket har ju ingen koll”, skriver en person på ”Nyhetsmorgons” Instagram.

Ett kraftigt snökaos gjorde så att trafiken på delar av E22 mellan skånska Hörby och Kristianstad stod stilla i flera timmar, både under onsdagen och torsdagen.

Vissa människor blev helt insnöade i sina fordon och tvingades sitta inne utan vatten, mat och värme i upp till 15-17 timmar.

Läs mer: Hårda tittarkritiken mot programledarna i TV4 – ser rött efter duons stökiga beteende: ”Ni måste sluta…”

En vägkrog längs den utsatta sträckan höll nattöppet och serverade mat till de vars bilar hade strandat.

Vid lunchtid på torsdagen hade räddningstjänsten lyckats röja bort snön kring alla de fordon som fastnat i köerna. Totalt uppskattas 1 000 bilar ha varit stillastående i köerna.

Bengt Olsson, Trafikverket
Bengt Olsson, Trafikverkets presschef, i gul jacka på Stockholms centralstation. Foto: Jessica Gow/TT

Experten på besök i ”Nyhetsmorgon”

På morgonen var Trafikverkets presschef Bengt Olsson på besök i ”Nyhetsmorgon” för att prata om och besvara frågor om kaoset.

Han har varit med i programmet förut i samband med att större trafikolyckor eller incidenter har inträffat, så han är en person som många säkert känner igen.

Det visade sig att Bengt Olsson hade lite svårigheter att peka ut exakt var på kartan som Hörby låg. Det gick inte tittarna obemärkt förbi.

Nu har flera personer gått in på programmets officiella Instagram-konto och kommenterat presschefens lite pinsamma misstag.

Han borde ju ha koll på var någonstans kaoset utspelar sig kan man tycka.

Folkets kritik mot Bengt Olsson

Några personer är inte nådiga i sin kritik mot Bengt Olsson.

Snälla ta reda på var Hörby ligger i Skåne! Han från Trafikverket har ju ingen koll”, skriver en person på ”Nyhetsmorgons” Instagram.

Undrar om presschefen på Trafikverket kan geografin i Sverige. Säger att Hörby ligger norr om Kristianstad. Hörby ligger åt andra hållet. Bra att veta med tanke på katastrofen i snöröjningen. Och bilköerna. Tycker länstyrelsen och Trafikverket borde se över sina entreprenörer som sköter snöröjningen. Och även ha en säkerhetsplan med räddningstjänsten… känns som det inte är så nu”, skriver en annan.

Martin Järborg
Martin Järborg var programledare för dagens avsnitt av ”Nyhetsmorgon”, tillsammans med Rania Shemoun Olsson. Foto: TV4

Hörby ligger inte norr om Kristianstad! Om man inte vet vart Hörby ligger så är det ju bra om det är med på kartan”, skriver en tredje.

Bengt Olsson från Trafikverket.. stopp mellan Hörby och Kristianstad. Så pekar han och visar Kristianstad upp mot Blekinge. Hörby är söder om Kristianstad”, kommenterar en fjärde.

Gör om och gör rätt! Hörby ligger inte norr om Kristianstad, Hörby ligger mitt i Skåne”, uttrycker en femte.

Nog för att han gjorde en liten pinsam miss, men det är kanske inte hela världen ändå.

Lyckligtvis kunde räddningstjänsten lösa situationen efter många långa timmar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev