Tittarnas ilska mot TV4 – efter behandlingen av Bonde söker fru-deltagaren: ”Bottenlöst besviken”

Tv-bonden Pelle Hansson Eds brevskrivare dök inte upp på gården i ”Bonde söker fru”.

Nu får TV4 och produktionen kritik – efter behandlingen av brevskrivaren Josefine.

Kärlek och dejting är inte alltid så enkelt och kan bidra till oro. En som drabbades av det var 28-årige mjölkbonden Pelle Hansson Ed efter att hans brevskrivare Josefine Eriksson inte dök upp på gården när det var dags för tjejerna att komma dit.

– Det är lite tråkigt när sommaren börjar på det här viset. Man hade tänkt att det skulle bli en rolig sommar med alla fyra, sa Pelle i programmet.

”Panikartad stämning”

I ett meddelande till Hänt berättar produktionen att de försökte få tag på Josefine utan att lyckas och att stämningen blev panikartad. 

Men Josefine själv delar inte den uppfattningen:

— De får mig att framstå som att jag bara skiter i allt och inte bryr mig om andra. Jag hade kontakt med produktionen men de vägrade inse att jag inte ville åka upp, sa hon bland annat till Aftonbladet.

Första gången Josefin och Pelle möttes efter gruppdejterna på Sundbyholms slott, var i extraprogrammet ”Bönderna berättar allt” som sändes förra veckan. Där gav Josefin sin version:

– Jag fick panik. Det var mycket tankar och mycket känslor och jag bara helt stängde av.

I programmet ställde programledaren Linda Lindorff flera frågor om hur Josefin tänkte vid tillfället. Bland annat sa hon att Josefine borde ha ringt men påpekade samtidigt att hon inte ska ha dåligt samvete.

Kritik från följarna: ”Så jäkla fult”

Men efter intervjun har både TV4 och Linda Lindorff fått kritik för hur de har bemött och behandlat Josefin. På Instagram reagerar flera tittare på situationen:

”Ni missade ju helt att rannsaka er själva! Fick Josefin till att be om ursäkt när det borde varit NI som bad om ursäkt! -Så bottenlöst besviken på er.”

”De enda som gjort ngt fel och ska be om ursäkt är TV4, Bonde söker fru och Linda Lindorff. Så jäkla fult att använda en ung tjej och hennes känslor som lockbete för att få tittare. Vidrigt beteende av produktionen!”

Vad tycker du om ”Bonde söker fru”? Brukar du se programmet? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Video: Tio mest sedda TV-programmen 2018