Tittarnas missnöje med ”Mästerkocken VIP” – detaljen som de redan stör sig på: ”Förstår inte hur…”

Redan efter premiäravsnittet av ”Sveriges mästerkock VIP” fick TV4 kritik från upprörda tittare.

De var inte helt övertygade om att kanalen valt rätt personer som deltagare i år – framför allt var det en person som många ställde sig frågande till.

Bara en vecka efter att ordinarie ”Sveriges mästerkock” avslutats så drar TV4 igång en ny säsong av ”Sveriges mästerkock VIP”.

Knappt hade Tess Medinas segerfest hunnit avslutas förrän nya deltagare stod i studioköket.

– Jag såg precis programmet och det svartnade nästan lite för ögonen, för man blev så himla glad. Jag minns inte ens att reagerade på det där sättet. Det var helt fantastiskt så klart, eufori rakt igenom, sa ”Sveriges mästerkock”-vinnaren Tess Medina nyligen till Nöjeslivet.

– Nu när jag ser tillbaka så är jag väldigt stolt över hur jag tajmade allting. Jag hade hjärnkoll på vad jag skulle göra, vilket kändes väldigt tryggt, fortsatte hon.

De nya kändisdeltagarna 2024

De nya deltagarna som gör upp i kändisvarianten av det populära matlagningsprogrammet har inte samma hjärnkoll… i alla fall inte alla.

I år består de åtta VIP-deltagarna av Hollywoodfrun Maria Montazami, artisten och mångkonstnären Dominika Peczynski, skidskytten Magdalena Forsberg, sångaren och skådespelaren Anders Ekborg, entreprenören Filip Lamprecht, TV4-reportern Marcus Noterius, artisten och programledaren Tone Sekelius samt ”Gift vid första ögonkastet”-deltagaren Arvid Stark.

Sveriges mästerkock VIP deltagare
Alla deltagarna i den nya säsongen av ”Sveriges mästerkock VIP”. Foto: TV4/C More

I juryn finns såklart Tom Sjöstedt och Mischa Billing, men ingen Tommy Myllymäki. Det är i stället stjärnkocken Marcus Samuelsson som är den sista personen i trion.

 Redan efter första avsnittet, som sändes i onsdags, hade tittarna någonting de störde sig på. Många tyckte att de kändisar som castats generellt kändes för tråkiga och okända.

Även jurymedlemmarna fick sig några kängor.

”Många som valsar runt på TV4”

Så här skrev några av tittarna i Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook.

Tycker dom borde byta ut juryn, annars var dom som var där kul att se”, skriver en person.

Alldeles för många som valsar runt på TV4. Måste de leva på olika program för de borde ha andra sätt att försörja sig på. TV4 har ju blivit en klubb för så kallade underhållare, och det finns inte pengar över till program eller programledare utanför den här gruppen”, uttrycker en annan.

Har inte TV4 fullständigt missuppfattat vad VIP betyder? Det är en engelsk förkortning för very important person. Det har inget med känn-igen-disar från tv att göra”, kommenterar en till.

Nja, inte min smak av kändisar. Löjliga, barnsliga skäms av deras medverkan. Men förstår andras tycke, detta var bara min åsikt”, skriver en fjärde.

Hon får mest kritik av alla

Framför allt är det en person i årets deltagarlista som sticker ut lite extra. Folk verkar tyvärr ha någonting emot Dominika Peczynski som tar en del plats.

Dominika tar för mycket plats”, skriver en person.

Helt ok men Dominika är bara för mycket lyssnar bara på sin egen röst”, kommenterar en annan.

Dominika Peczynski
Foto: TV4

Dominika är så jobbig. Såg henne i Jeopardy härom veckan. Ursäkta men jag trodde jag skulle få krupp. Dryga människa”, skriver en tredje.

Förstår inte hur Dominika kommit med i detta program!”, skriver en fjärde.

Kul att den nya säsongen är igång! Som man har längtat.

Vem tror du vinner årets ”Sveriges mästerkock VIP”?

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev