Foto: TV4

TV4 gör om Postkodmiljonären efter alla år – historiska förändringen: ”Lite läskigt”

TV4 gör om Postkodmiljonären – och tar in tre kändistyckare.

Så här blir populära frågesporten i höst.

Mitt under coronapandemin plockar underhållningsprogrammet Postkodmiljonären bort en av sina tre livlinor.

Alternativet ”fråga publiken” försvinner för den som sitter i ”heta stolen” i jakten på pengarna, och ersätts nu av ”fråga stjärnorna”.

Programledaren Rickard Sjöberg får sällskap av tre kända ansikten i studion.

Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg är vi vana vid att se i ”Postkodmiljonären”. Nu får han sällskap – av tre kändisprofiler i studion… Foto: TV4

Eftersom TV4-showen spelas in utan publik under en tid framöver, tar kanalen in tre kända profiler som dessutom älskar frågesport. Nu kommer den som tävlar i Postkodmiljonären i stället kunna välja alternativet ”fråga stjärnorna”. Då kommer panelen lägga fram vad de tror är det rätta svaret. Sedan får den tävlande själv resonera sig fram till det rätta alternativet.

Jan Gradvall, Marika Carlsson och Titti Schultz ska agera ”livlina” i frågesporten. Foto: TV4

– Det är ett historiskt beslut där vi gör förändringar i ett av världens största tv-format. Det är speciella tider vi lever i. Det blir svårt att ha en livlina där man ska fråga publiken – som inte finns, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande.

Han förklarar att TV4 hoppas tittarna kommer uppskatta det nya momentet.

”Kan gå riktigt illa”

Nya kändispanelen känner samtidigt stort ansvar inför sitt nya uppdrag. Nu vill de leda deltagarna rätt i jakten på miljonerna.

– Det är jättekul men lite läskigt, säger radioprofilen Titti Schultz.

– Det känns som att vi måste ta ansvar för de tävlandes pengar. Om vi leder in dem på fel spår kan det gå riktigt illa, säger musikprofilen och journalisten Jan Gradvall.

Såväl Schultz som Gradvall har tidigare gästat programmet – men då har de själva suttit i den ”heta stolen”. För Marika Carlsson, den tredje i kändisgänget, blir det debut i programmet.

– Men det känns tryggt att vara här tillsammans med de andra, säger humorprofilen.

Postkodmiljonären har premiär i kväll fredag 21 augusti klockan 19.30. Skådespelarna Tilde Fröling och Joakim Nätterqvist tävlar för Cancerfonden och är på plats i studion.

Rickard Sjöberg
Foto: TV4/Youtube

Vad tycker du om TV4:s krisdrag för att rädda Postkodmiljonären? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!