Foto: Kanal 5

Därför borde Kanal 5 ändra sig om ”Välkommen till Köping”

”Välkommen till Köping” är äntligen tillbaka i rutan.
Här kommer ett rykande hett tips till Kanal 5 om programmets framtid.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Det är hela tv-vårens kanske mest emotsedda premiär: ”Välkommen till Köping” som på onsdagkvällen äntligen är tillbaka i Kanal 5.

Vi har bland annat att se fram emot ett midsommarfirande i säsongsstarten – men först är det läge att påminna sig om vad det var vi egentligen fick vara med om förra säsongen. En gammal hederlig tillbakablick, helt enkelt.

Den stora höjdpunkten under 2023 var förstås det sagolika bröllopet mellan tittarfavoriterna som bytte ringar: Mats och Sofia Halvarsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

Inte ett öga kan ha varit torrt i kyrkbänkarna (eller framför tv-apparaterna) när de lyckliga tu blev äkta makar.

På kyrktrappan bjöd de förstås också på en kärleksfull kyss!

Dessutom höll vännen Linda Hammar ett tal på festen efteråt, och hennes ord berörde verkligen gästerna.

– Ja, Sofia och Mats, jag är så glad för eran skull. Ni är mina bästa vänner. Jag önskar att ni får många fina år tillsammans, sade Linda, som ju själv under flera år var tillsammans med just Mats innan de till slut valde att gå skilda vägar som vänner.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Kanal 5

Den föregående säsongen präglades också av att flera kändisar gästade vännerna i Köping.

Nanne Grönvall sammanfattar programmet perfekt

Exempelvis anordnades det ju en festlig möhippa för Sofia inför bröllopet – och då passade en speciell gäst på att överraska bruden stort: nämligen hennes stora artistfavorit Magnus Carlsson.

När jag intervjuade Carlsson i samband med detta berättade han att det var självklart att tacka ja till möhippan.

– Sofia har varit ett fan till mig i över 20 år och det gjorde ju såklart det hela ännu roligare att få vara med, överraska och fira henne på ett hörn. Jag önskar henne och Mats all lycka i deras framtida liv tillsammans, sade Magnus Carlsson då.

Dessutom genomförde Linda, Mats, Tobbe och kompani en härlig resa på Östersjön – när de åkte på partykryssning till Finland. Då fick Linda sjunga med en av sina favoriter: artisten Nanne Grönvall, vilket hon beskrev som en dröm som gick i uppfyllelse.

Även Grönvall var märkbart rörd efteråt, och hyllade tv-stjärnorna från Västmanland.

– De är så otroligt bjussiga i allt de känner och tänker. Det är ett underbart gäng. Hur viktigt det är med kärlek och vänskap när man går igenom glädje och sorg, berättade Nanne Grönvall för mig då.

Och där sammanfattar hon också poängen med programmet väldigt väl.

Artikeln fortsätter under bilden.

Välkommen till Köping-vännerna träffar Nanne Grönvall på kryssningen. Foto: Kanal 5

Då skulle världen vara en bättre plats

Alla kan ju lära sig någonting av profilerna i ”Välkommen till Köping” – nämligen att det är fint att vara snäll, omtänksam och stötta varandra i med- och motgång. För visst hade världen varit en bättre plats, om vi alla skulle ha samma inställning till livet som våra vänner i Köping?

Nu kan vi alltså äntligen fortsätta se fram emot att få ta del av Köping-vännernas kärleksfulla upptåg i rutan! Och det går inte annat än att bänka sig för att få fortsätta följa deras resa.

Borde finnas plats för mer Köping i rutan

Den enda invändningen som egentligen går att ha, är varför inte Kanal 5 spelar in ännu fler säsonger av detta fantastiska program? Så länge alla inblandade tackar ja, förstås.

Att vänta i nästan ett helt år – den förra säsongen hade säsongsfinal i april 2023 – på sitt favoritprogram är en prövning för alla oss tittare som gått och längtat. Nog borde det allt finnas plats i streaming- och broadcast-tablån för nyinspelade ”Välkommen i Köping”-avsnitt såväl på våren som på hösten?

Åtta nya avsnitt per år, som programserien hittills snittat per säsong, är så klart bättre än ingenting alls. Men vi vill gärna se ännu mer av Köping-vännerna!

Om inte annat för att samhället aldrig kan få för mycket kärlek och omtanke.

Hur som helst – nu ser vi fram emot den nya säsongen!

Vad tycker du om ”Välkommen till Köping”? Skulle du också vilja se mer av denna serie? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev