Liam Neesons söner har vuxit upp – nu går en av grabbarna i sin fars fotspår

Liam Neeson hör till en av Hollywoods absolut största och mest legendariska skådespelare.

Tillsammans med sin bortgångna hustru har Liam två söner som nu vuxit upp – så ser deras liv ut i dag.

Liam Neeson, 71, är en sann ikon inom filmvärlden. Genom åren har han gett oss sanslösa rolltolkningar i otaliga storfilmer.

Stjärnan föddes och växte upp i Nordirland, och tidigt började han att intressera sig för teater. Det skulle dock dröja några år innan han började synas på filmduken.

Efter att Liam hoppat av studier inom fysik och datorvetenskap på universitetet så tog han jobb på Guinness bryggeri. 1976 började han att spela teater i en lokal teatergrupp i Belfast och året efter fick han sin första filmroll som Jesus i filmen The Pilgrim’s Progress.

Därefter fortsatte filmerbjudanden att hagla över Liam Neeson och snart kom han att bli ett välkänt namn inom filmindustrin.

Genom åren har vi sett honom i storfilmer så som Schindler’s List, Les Misérables och Love Actually – för att nämna ett fåtal.

Privatlivet och tragedin

Liam Neeson träffade den engelska skådespelerskan Natasha Richardson när de båda spelade i Broadway-uppsättningen av Anna Christie 1993.

Liam Neeson och Natasha Richardson
Liam Neeson och Natasha Richardson. Foto: Paul Hawthorne/AP

Den 3 juli 1994 gifte de sig och året därpå fick de sin första son – Micheál. 1996 välkomnade paret sin andra son, Daniel.

Under en skidresa i Kanada så inträffade dock det otänkbara. Natasha skadade huvudet i en skidolycka vilket resulterade i en blödning som två dagar senare, den 18 mars 2009, tog hennes liv.

Kvar lämnade hon Liam och de två sönerna i stor sorg och saknad…

Liam Neeson och sönerna under Natasha Richardsons begravning.
Liam Neeson och sönerna under Natasha Richardsons begravning. Foto: Mike Groll/AP

Micheál och Daniel, som var 13 respektiver 12 år vid tillfället, fick växa upp utan sin mor och togs omhand av deras mormor under stora delar då Liam var tvungen att spela in filmer.

Men numera har barnen vuxit upp och har en nära kontakt med sin pappa. Dessutom har de båda valt att gå liknande vägar som sina föräldrar.

Micheál Richardson

Äldsta sonen Michaél hette tidigare Neeson i efternamn, men valde 2018 att ta sin mors efternamn för att hylla henne.

Jag tycker att han gjorde rätt. Det var en fin hyllning… Natashas familj, mamma och systrar var mycket rörda av det, och det var jag också”, berättade Liam Neeson i en intervju i radioprogrammet ”Radio Andy” 2020.

Michaél Richardson, 28, har liksom sina föräldrar valt en karriär som skådespelare. Bland annat spelade han mot sin far i filmen Cold Pursuit från 2019, där han spelar sonen till huvudkaraktären som i sin tur spelas av pappa Liam Neeson.

Micheál är min son och han har fått lite av mitt kroppsspråk och jag har fått lite av hans, så jag tror att det kommer fram. Det var en självklarhet att agera med honom. Det var bara att ha en vanlig konversation med sin pojke,” berättade Liam Neeson i en intervju med The Irish Post 2019.

Micheál Richardson med sin moster Joely Richardson.
Micheál Richardson med sin moster Joely Richardson. Foto: Evan Agostini/AP

Daniel Neeson

Daniel Neeson, 27, är den yngre av bröderna och även han valde att följa föräldrarnas fotspår, åtminstone till en början.

Han har en examen inom teater men har sedan dess valt att syssla med annat. Bland grundade han det egna klädmärket ”Pine Outfitters”. Numera driver han det egna tequilaföretaget ”DE-NADA”.

Nedan kan du se hur han ser ut i dag.

Daniel har alltid haft ett stort intresse för sport, vilket han delar med pappa Liam. Tillsammans har de ofta setts på olika idrottsevenemang och de har även sprungit New York Marathon ihop.

Nyligen så delade Daniel Neeson en bild på sin saknade mamma Natasha på Instagram för att hedra henne. I inlägget skriver han:

15 år sedan du lämnade detta plan för alltid. Jag ser fram emot att återförenas en dag, men just nu tröstar jag mig med att veta att du finns vid min sida varje steg på vägen. Förhoppningsvis gör jag dig stolt.

Tänk vad lika sönerna är sin pappa!

Det kan inte vara lätt att mista sin mamma i sådan tidig ålder…

Dela gärna den här artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!