Rickard Söderbergs beslut med maken– nya uppgörelsen på bröllopsdagen: ”Avtal skrivet”

Rickard Söderberg och maken Anders har en speciell uppgörelse.
Ett avtal reglerar deras relation – år efter år.

Rickard Söderberg, 49, är en av Sveriges mest älskade operasångare. Tenoren som har sitt ursprung i Halmstad, har också blivit känd för en kanske än större publik i samband med sin medverkan i stora underhållningsprogram på tv.

År 2013 ledde han sin kör till en tredjeplats i underhållningsprogrammet Körslaget på TV4. Det var den sista säsongen av körshowen i kanalen. Tre år senare ställde Söderberg upp i Let’s dance – där han dansade sig kvar i flera veckor.

Söderberg har dessutom släppt flera album och haft olika roller på teaterscenen, bland annat i ”Trollflöjten” på Malmö Opera.

Däremellan har han bland annat tävlat i Melodifestivalen och även sjungit i Allsång på Skansen – och i sommar ska han leda allsång.

Detta under en speciell kväll på Sofiero Slott i Helsingborg, vid den Kungliga fotbollsplanen under lördagen den 8 juni klockan 17. Förutom Söderberg står även hela Helsingborgs Symfoniorkester under ledning av den danske dirigenten Phillip Faber.

Utanför rampljuset lever Söderberg sedan många år tillsammans med maken Anders.

De har varit gifta i snart två decennier, och när operastjärnan för några år sen gästade ”Framgångspodden” berättade han om deras speciella uppgörelse.

Artikeln fortsätter under bilden.

Det är någonting som de kommer överens om på varje bröllopsdag, den 12 juni.

– Vi gifte oss för 14 år sedan, jag och Anders. Eller nej, vi gifte oss inte för det fick man inte på den tiden utan vi ingick registrerat partnerskap. Så det gjorde vi, sade Rickard Söderberg då i ”Framgångspodden” och fortsatte:

– Sedan dess har vi, att som HBTQ-person ha den möjligheten att gifta sig, ganska få förunnat i världen och inget vi tar för givet. Vi tar inte heller varandra för givet. Vi lever tillsammans, men också vid sidan om varandra.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sagt och gjort – så blev det även i år.

Nu visar Söderberg själv upp resultatet av uppgörelsen. De kom båda fram till samma svar – ja, de vill vara gifta ett år till. Såsom står skrivet på lappen nedan.

Samtidigt avslöjar Rickard att han och maken glömde själva dagen.

– Vi glömde bröllopsdagen!!!!! Och Anders hävdar att utan giltigt avtal som reglerar fredsplikten, så faller strejkrätten ut. Det verkar jobbigt, för då måste jag kanske diska själv. Så nu är ordningen återställd. Formellt avtal skrivet, och vi är gifta ett år till, skriver Söderberg på Instagram.

Stort grattis i efterskott på er bröllopsdag!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev