STORT GRATTIS: Kristian Luuk fyller 58 år – syns ihop med exet Carina och deras 14-åriga son Holger

Tv-ikonen och programledaren Kristian Luuk fyller år!

För ett par dagar sedan hade han också anledning att fira – ihop med exfrun Carina Berg och sonen Holger, 14.

Han är en av de mest rutinerade programledarna vi har i det här landet. Kristian Luuk, 58, har bland annat gjort sig känd för radio-programmet ”Hassan”, talkshow-programmen ”Knesset”, ”Sen kväll med Luuk” och ”Luuk och Hallberg” samt för att han lett ”Melodifestivalen”, ”Fråga Lund”, ”Min sanning” och framför allt ”På spåret” i SVT.

Läs mer: Kristian Luuks härliga kärlekslycka – nya bilden på flickvännen Hanna får folk att jubla: ”Verkligen värd att…”

Han har haft äran att fronta det sistnämnda programmet, ihop med domaren och nära vännen Fredrik Lindström, i hela 15 år (sedan 2009). Det är ett av de mest populära och mest sedda programmen som vi har i Sverige.

Inte undra på att han blir igenkänd på stan!

Kristian Luuk
Kristian Luuk har lett ”På spåret” i SVT i flera år. Foto: SVT

Skilsmässan med Carina Berg

2008 gifte sig Kristian Luuk med programledarkollegan Carina Berg, 46. I september året efter fick de sitt första och enda gemensamma barn, sonen Holger, som nu är 14 år.

Kristian hade redan två barn – Smilla och Sebastian – från en tidigare relation.

Tyvärr gick de forna äkta makarna igenom en väldigt tuff skilsmässa 2016 – någonting som det skrevs mycket om i pressen.

– Absolut, det skrevs ju jättemycket saker där som jag inte uppskattade och som var väldigt långt från sanningen och ibland var man ju sugen på att gå ut och berätta hur det egentligen låg till. Men jag tror att jag redan innan det hade starka gränser för vad som ligger i min låda som bara är min, sa Carina Berg när hon gästade podcasten ”Nemo möter en vän” för några år sedan.

”Är ju ett öppet köttsår”

Trots att separationen för åtta år sedan var väldigt jobbig så är Kristian och Carina i dag goda vänner. Men Berg har pratat i den egna podden ”Gynning & Berg” om att det tog en stund att komma dit rent känslomässigt.

– Vi är väldigt goda vänner. Man kan ju bli goda vänner. Men jag bara funderade över den meningen ”vi separerar men är goda vänner”. Man kan bli, man kan ha varit, men just där och då. Det är ju svårt att vara goda vänner när man är ett upptrasslat sår och man inser att livet inte kommer bli som man trodde. Även om man är den som tar initiativet till skilsmässan så är det ju ett öppet köttsår, sa hon.

Nu har både Kristian och Carina lagt ut varsin bild på Instagram som ändå bevisar att deras relation är stark och stadig.

Kristian Luuk, Carina Berg och Holger
Kristian Luuks bild på exfrun och sonen. Foto: Instagram

Bilderna är tagna på restaurangkedjan Bastard Burgers, där exmakarna åt middag med sin son.

Mor och far firar son som just gått ut åttan. Hurra för Holger!”, skriver Kristian på sin Instagram.

Carina Berg, Holger och Kristian Luuk
Carina Berg med sin och Kristian Luuks son Holger. Foto: Instagram

Examensmiddag med vår fina, kloka unge, som får oss att skratta oavbrutet! Mallgrodiga föräldrar som enats i att det där underbara måste komma från oss båda!”, skriver i sin tur Carina på Instagram.

De firade alltså sin tonåring som nu går på sommarlov. Fint!

Stort grattis på din dag, Kristian! Hoppas den blir till belåtenhet och att du blir ordentligt firad.

Vi är många som redan ser fram emot nästa säsong av ”På spåret”. Du och Fredrik Lindström är briljanta.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev