TV4-profilen Peppe Engs stora sorg – efter dödsfallet i familjen: ”Finns inte längre i livet”

Peppe Eng flyttade från Stockholm till Ystad för några år sedan. Sportjournalisten hade då träffat sin nya kärlek Karin.

Nu ger han ett tråkigt besked till Hänt. Ex-frun Solveig, som han var tillsammans med i 48 år, har gått bort.

Sportankaret och tv-profilen Peppe Eng, 75, var under många år programledare för ”TV4-Sporten” och ”Tipslördag”.

I samma veva som han började på kanalen fick han sitt smeknamn Peppe. Han heter egentligen Peter.

Han var även programledare för TV4:s VM-sändningar i fotboll 1998 och 2002 samt ledde flera andra program på kanalen. ”Småpratarna”, ”Time out” och ”Stolpe ut”. Dessutom var han med i ”Sen kväll med Luuk”, ”Talang” och framför allt ”Let’s dance” 2006.

Peppe Eng
Kända sportprofilen Peppe Eng. Foto: Claudio Bresciani/TT, Youtube

– Jag tackade nej två gånger, men övertalades till slut. TV4 sa att det skulle handla om fyra timmars jobb i veckan. Jag tänkte att det skulle jag ändå hinna med, har han berättat för Expressen.

I stället blev det fyra timmars jobb varje dag i flera månader.

Hamnade i bråk med Tony Irving

När programmet började sändas hamnade han snabbt i konflikt med jurymedlemmen Tony Irving. Det hela handlade främst om att Peppes fanskara röstade vidare honom vecka efter vecka, trots att Tony Irving tyckte att han var värdelös.

– Han använde oschyssta metoder och jag sågades alltid. Jag fick låga poäng av juryn, som hade bestämt sig för att jag skulle ut. Och så där höll det på. Vecka efter vecka. Till slut blev jag och Irving osams, sa han.

Tony Irving beordrade tittarna att sluta rösta på Peppe – och då kallade sportjournalisten dansexperten för ”idiot”.

Peppe Engs liv som pensionär

När Peppe Eng fyllde 64 år valde han att gå i pension, ett år tidigare än förväntat. Då hade han fått nog.

– Ja, detta var bestämt sedan länge. Jag har jobbat mindre än tidigare under de senaste två åren. Nu känns det rätt och även skönt att gå i pension efter en sådan lång tid i yrkeslivet. Jag har startat en egen firma och jag får väl ge mig ut och snacka lite och spela mer golf. Jag har en del rundor att ta igen, sa han om beslutet att sluta arbeta.

I fjol berättade han för Svensk Damtidning om sitt liv som pensionär. Då hade han varit det i drygt tio år.

Peppe Eng ung
En ung Peppe Eng, 1996. Foto: Sören Andersson/TT

– Jag trivs jättebra! Jag gör det. Jag har svårt att få tiden att räcka till. Jag är ute, håller föredrag, spelar golf och tennis. Man vill leva också. Livet är grymt, sa han.

En stor förändring i Peppes liv är att han lämnade hemstaden Stockholm för sju år sedan. Då flyttade han till nya kärleken Karin Bergman. De är särbos, men bor väldigt nära varandra.

– Det är bra! Vi bor ju lite skilda åt men Ystad är så litet, det tar ju liksom två minuter att kryssa dit. Jag bor mycket hemma hos henne och sådär för Ystad är väldigt nära och det har ju sina fördelar, säger han till Hänt.

Separerade för sju år sen

Ett tag innan han flyttade ner till Skåne separerade han från sin fru Solveig. 2017 lämnade de in skilsmässopapperna. De träffades när Peppe var 20 år och de var totalt ihop i 48 år. De fick två barn och fyra barnbarn ihop, de bor nu kvar i Tyresö utanför Stockholm, där Peppe tidigare höll hus.

– Det är klart att det är ingen bra grej egentligen, det är ju ingen som mår bra av något sådant där. Men jag mår förhållandevis bra, och det gör frugan också. Men annars, det är som det är, sa han till Expressen 2017.

– Folk tycker det är tråkigt och tycker det är konstigt efter alla dessa år och så vidare, men det är inget vi bryr oss om att kommentera på, fortsatte han.

Ex-frun har somnat in

Nu berättar Peppe Eng för Hänt att ex-frun Solveig somnade in december 2022, då var hon 74 år. Ett oerhört sorgligt besked.

– Ex-frun gick ju bort här för något år sedan, va. Så hon finns ju inte längre i livet. Men barnen bor ju kvar uppe i Tyresö i Stockholm, säger han.

Samtidigt bekräftar han att han var med på hennes begravning.

– Ja, jag var där faktiskt, det var jag. Men vi hade ju skiljt oss sedan tidigare liksom. Vi skilde oss 2017 tror jag. Men som sagt, jag var med uppe på begravningen, säger han.

Så himla tråkigt, Peppe. Även om ni inte hade varit gifta sedan 2017 delade ni ändå livet med varandra i en herrans massa år. Dessutom fick ni två barn ihop.

Vi förstår att det är riktigt tråkigt för dig och resten av familjen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev