Foto: Christine Olsson / TT, Mikael Fritzon / TT

STORT GRATTIS: Jill Johnson fyller 51 år – därför älskar stjärnan att åldras: ”Det är en ynnest”

Nu har det blivit dags för Jill Johnson att fira sin 51-årsdag, och det är en stjärna med en imponerande karriär som firar.

Hennes 39 år långa resa som artist har gett henne en permanent plats i svenska folkets hjärtan.

Med sin unika röst har Jill Johnson blivit en av landets mest uppskattade artister, och hon omfamnar åldrandet med öppna armar.

Jill har genom åren bjudit på otaliga musikaliska upplevelser och minnesvärda framträdanden.

Hennes medverkan i Melodifestivalen hela tre gånger – två gånger som artist och en gång som programledare – har cementerat hennes plats i svensk musikhistoria.

STOCKHOLM 20230510 Jill Johnson, sångerska och låtskrivare Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20230510 Jill Johnson, sångerska och låtskrivare Foto: Christine Olsson / TT

1998 blev hon ett känt namn för hela svenska folket när hon vann Melodifestivalen med låten ”Kärleken är”, och samma år nådde hon en hedrande tionde plats i Eurovision Song Contest.

Förutom sina framgångar i Sverige har Jill också gjort internationella avtryck.

Hon har tillbringat tid i USA, där hon har skrivit låtar tillsammans med framstående countrystjärnor.

År 2014 gjorde hon succé med TV-programmet ”Jills veranda”, där hon bjuder in svenska artister till Nashville för att utforska countryns värld.

Jill Johnson fyller 51 år

Jills karriär har fortsatt att blomstra och genom åren har vi även fått se henne i populära program såsom ”Så ska det låta,” ”Allsång på Skansen” och ”Så mycket bättre”.

För en tid sedan bestämde sig Jill för att slå sig ner permanent i Ängelholm efter att ha pendlat mellan bostäder i Stockholm, Borås, Jämtland och Nashville.

Tillsammans med sin partner Mattias, som har sina rötter i Jämtland, har hon även byggt ett hus i Bydalen som fungerar som en plats för att samla vänner och familj.

Och just att samla vänner och familj är definitivt något som stjärnan borde göra nu. Det har nämligen blivit dags för Jill att fira sin 51-årsdag.

Därför älskar hon att åldras

Att ha passerat 50 är något som Jill verkligen känner att hon har landat i. Hon reflekterar över sin ålder med tacksamhet och insikt.

– Även om 50 säkert är över mitten, så känns det faktiskt som en stor ynnest att man har fyllt 50 och fortfarande känner att man får hålla på med det man älskar. Detta efter 30 år, eller 36 år nästan, om jag ska vara sån. Men det är en häftig ålder, faktiskt, har Jill Johnson tidigare sagt till Nöjeslivet.

jill johnson, jills veranda
Foto: Mikael Fritzon / TT

Hon har också uttryckt sin tacksamhet över att få åldras och vara frisk.

– Det låter så klyschigt men jag tycker faktiskt det är en ynnest att bara få bli äldre. Jag har väldigt många kompisar som har insjuknat i cancer och så där. Jag är verkligen inte den personen som tycker att det är ett problem att åldras. Jag tycker bara att jag är glad om jag får vakna med friska barn och vara frisk själv, har Jill sagt till Nöjeslivet.

Stort grattis på födelsedagen, Jill! Vi hoppas du får en fantastisk dag!

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev