Bonde-Chris valde bort Amanda från början – nu har de pratat ut om sveket

Vinbonden Chris Sjöblom valde brevskrivaren Johanna i slutvalet och dumpade därmed Amanda – men ett år senare är det henne han är tillsammans med.

Nu berättar hon för TV4 hur hon ser på hans misstag i ”Bonde söker fru – jorden runt”.

– Självklart har det varit tufft emotionellt, säger hon.

Det var nog en del som höjde på ögonbrynen när vinbonden Christopher ”Chris” Sjöblom, som bor i Napa Valley, Kalifornien, valde Johanna Lidman i sista avsnittet av ”Bonde söker fru – jorden runt”.

Många av tittarna hade redan sett att Amanda Ruud, som dumpades i slutet, egentligen var en bättre match för honom.

Läs mer: Bonde-Chris stora lycka med brevskrivaren Amanda – ska fira högtiden ihop: ”En höjdpunkt”

Chris fick lära sig den hårda vägen. Förhållandet med Johanna hann knappt börja förrän det var över. Då sträckte han i stället ut en hand till Amanda och i dag är de två faktiskt ett par. Deras kärlek var så stark.

Chris, Johanna, Bonde söker fru jorden runt
Chris valde först Johanna, men det rann ut i sanden. Foto: TV4

– Jag och Johanna är enormt olika individer och jag landade lite i att om han väljer henne så är han inte rätt för mig ändå, säger Amanda till TV4.

”Har varit tufft emotionellt”

När Chris och Amanda sågs igen efter inspelningarna slog det gnistor om dem på ett sätt som de inte hade upplevt tidigare. De klickade på ett helt nytt sätt, det fanns en dragning mellan dem som inte hade hunnit komma på hans gård i USA.

Det var därför han valde Johanna från början, för att de hade kommit lite längre med kemin på plats.

– Jag fick se fantastiska sidor hos honom som jag inte sett innan och vi har naturligtvis pratat ut om varför han valde som han valde. Efter den konversationen kändes inte valet längre som ett svek, utan snarare att han gått in med tunnelseende och såg ingen annan utväg. Men självklart har det varit tufft emotionellt att se programmet i dag. Speciellt med honom så långt bort, säger hon.

Så ska de lösa distansen

Hur blir det då med avståndet? Chris bor för närvarande kvar i USA medan Amanda lever i Sverige. På sikt vill de såklart lösa problemet, men nu lever de bara för stunden.

Amanda och Chris i Bonde
Foto: Instagram

– Den kortvariga planen är att tillbringa sommaren ihop och tillsammans kunna reda ut frågetecken kring var vi ska bo. Men vi vet att vi vill flytta ihop och starta ett liv så snart som möjligt. Samtidigt har det varit förvånansvärt enkelt också. Vi delar en så stark kärlek och tillit till varandra, är noga med att kommunicera öppet och har daglig kontakt. Så ingen av oss känner tvivel eller osäkerhet just nu, säger hon.

Vi är många som hejar på er, Chris och Amanda. Hoppas ni lever lyckliga i alla era dagar.

Vad tycker du om ”Bonde söker fru – jorden runt”? Berätta gärna i en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev