Efter stora missen i Robinson – så ska TV4 göra om programmet: ”Från och med kommande säsong”

Efter en av de senaste mer dramatiska händelserna i Robinson så har nu produktionen fått tänka om till kommande säsonger.

Så ser TV4:s framtida förändringar ut för programmet.

Robinson är realityprogrammet som sedan 90-talet varit en riktig tittarfavorit.

I programmet får vi följa med när ett gäng deltagare i två olika lag får leva tillsammans på varsin strand med knappa resurser.

Under veckornas gång får de dessutom tävla mot varandra och det gäller att hålla sig på god fot med sina lagmedlemmar för att inte bli utröstad i öråden.

Denna säsong leds av Anders Lundin, som är tillbaka som programledare efter Petra Malms inhopp under höstsäsongen.

Inspelningen sker i Filippinerna och nytt för i år är att lagen är uppdelade efter kön – tjejerna mot killarna.

Redan i början av säsongen så fick vi höra deltagaren Fredrik Bolander uttrycka otrevliga kommentarer om det kvinnliga laget.

– Vi är starkare fysiskt, vi är starkare mentalt. Vi är bättre än dem, sa han i programmet.

Men dramatiken har inte stannat där.

Deltagaren fick lämna

I tisdagens avsnitt så hände något annat som fick många att reagera starkt. Det var när deltagaren Kemo Samateh blev tvungen att lämna tävlingen.

Tidigare hade lag syd vunnit en tävling men senare dök Anders Lundin upp på killarnas strand och tog Kemo åt sidan.

– Du har inte följt de anvisningar och den information du fått om din hälsa som ska göras i förebyggande syfte inför den här resan. Så din hälsa känns inte trygg här och du måste tyvärr avbryta, säger Anders Lundin i programmet.

Det visade sig att Kemo inte tagit de nödvändiga vacciner som man ska ta inför Robinson. Kemo tog dock den hårda nyheten bra, även om han tyckte att TV4 hade kunnat dubbelkolla med honom så att han inte hade missat det.

– Jag trodde att jag var redo to go. Jag försöker inte slänga TV4 under bussen, men jag önskar att någon hade dubbelkollat det med mig. Men det är mitt ansvar också att dubbelkolla mejlen, säger Kemo till TV4.

TV4 gör om sina rutiner

Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4, har i en intervju med Aftonbladet sagt att man framöver kommer att se till så att en liknande situation inte uppstår igen.

– En del vaccin, som exempelvis covidvaccinet, är obligatoriska och kontrolleras av myndigheter vid inresa. Vissa vaccin har vi utgått från att deltagarna tar enligt vår lista. Inte minst för sin egen hälsas skull, säger Caroline Norrby.

– Från och med kommande säsong, kommer samtliga att lämna in intyg för samtliga vaccinationer inför avresa.

Vad tänker du om produktionens lösning för att se till så att en liknande situation som med Kemo inte inträffar igen? Skriv gärna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev