Robinson-Fredrik bryter tystnaden om sitt jobb – så mycket tjänar han: ”Många är nyfikna”

Han har onekligen varit en av de största profilerna i årets ”Robinson”. Fredrik Bolander har stått för en rad kontroversiella uttalanden och fått massvis med kritik från tittarna.

Många undrar vad han egentligen gör till vardags när han inte är i rampljuset. Nu berättar han för Nöjeslivet om sin jobbsituation.

Alla som sett årets ”Robinson” har en åsikt om Fredrik Bolander, 40, från Vikingstad utanför Linköping.

Han har gjort en hel del kontroversiella uttalanden om kvinnor och om andra deltagare. Dessutom har han försökt lägga sig i tävlingar för att kunna rösta ut lagkamrater.

Läs mer: Robinson-Fredriks ärliga åsikt om Anders Lundin – så var deras sista möte egentligen: ”Tycker att…”

– Det ligger i min natur att provocera. Jag tycker att det är kul att se reaktioner hos folk. Det sa jag redan från början. På castingen frågade de mig hur jag är som människa. Jag tycker det är kul när det händer mycket saker. Jag tycker det är kul att provocera. Jag tycker det är kul att se reaktioner hos människor, säger han till Nöjeslivet.

Fredrik Bolander Robinson
Fredrik Bolander i ”Robinson”. Foto: TV4

Fick förbereda familjen

Han var förberedd på att folk skulle tycka att han var en idiot och det bekommer honom inte. Han tycker snarare att det är roligt att folk bryr sig över huvud taget.

Däremot var han tvungen att förbereda sina barn (12 och 15 år gamla), sin familj och sina arbetskamrater på vad de skulle få se.

– De på mitt jobb och min familj visste att jag skulle vara med och jag hade redan förberett dem på att det skulle vara så här. Det var det här jag ville få fram och det var så här jag skulle göra. De känner ju mig och vet att jag inte är en sån här person egentligen. Många har gått in och försvarat mig: ”Han är inte så där, det är bara tv”. Jag har sagt att de inte måste försvara mig, folk får bilda sin egen uppfattning, säger han och fortsätter:

– Men det är klart att i början när jag hade de där uttalandena, det som blev ändå ganska stort, att jag var en mansgris med min kvinnosyn, det tyckte inte de var så kul. Det var precis i början och de visste inte hur långt det här skulle gå egentligen. Jag visste ju att det kommer inte bli så här, sen blir det fokus på spelet naturligtvis. Det kommer bli rolig tv.

”Det är lite roligt faktiskt”

Många som har sett programmet undrar om tv-versionen av Fredrik stämmer helt överens med hur han är i verkliga livet. Dessutom finns det ett intresse av att veta vad han arbetar med egentligen.

Robinson-Fredrik Anders Lundin
Anders Lundin försökte övertala Fredrik att stanna i ”Gränslandet”, men han valde att lämna. Foto: TV4

I programmet står det att han jobbar som ”handläggare”.

När Nöjeslivet ber honom utveckla vad han har för yrke svarar han:

– Det är lite roligt faktiskt. De får vara nyfikna helt enkelt. Jag kan inte berätta vad jag jobbar med, det har med mitt privatliv och mitt arbetsliv att göra. Det kan vara en cliffhanger så kan man ta det längre fram kanske.

Precis när samtalet är på väg att styras åt ett annat håll början han berätta lite mer.

– Jag kan säga så här i alla fall… handläggare var jag under tiden som jag var på ”Robinson”. Då jobbade jag med handläggning och jag satt på kontor med dator. Så som man gör på ett kontor. Man gick till jobbet vid 08 och slutade vid 17. Det var mitt yrke. Men det jag jobbar med nu, det får vi se… Jag vet att många är nyfikna. De får hållas lite på halster, säger han och fortsätter:

– Någon gång ska jag berätta vad jag jobbar med. Då ska jag verkligen berätta allt, så kan du skriva om det.

Så mycket tjänar ”Robinson”-Fredrik

Enligt den lönelista som Aftonbladet sammanställt, med alla ”Robinson”-deltagares taxerade inkomst för år 2022, placerade sig Fredrik i mitten i rangordningen från låg till hög inkomst.

Av de 22 deltagare som finns med på listan kom han på 13:e plats.

Fredrik Bolander hade då en inkomst på totalt 337 195 kronor. Det ger i genomsnitt 28 099 kronor i månaden.

Det låter onekligen som att Fredrik sitter inne på en hel del hemligheter – vore intressant att höra vad det är han döljer.

Vad tycker du om hans resa i ”Robinson”? Lämna en kommentar på Facebook och dela och gilla-markera gärna den här artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev