Foto: SVT

Tareq Taylors beslut med hustrun Stina – nu berättar han

Tareq Taylor gör succé i SVT med sin personliga matresa i Jerusalem.

I en intervju med Leva & bo berättar den folkkäre tv-kocken om det avgörande beslutet han tog med hustrun Stina hemma i Sverige.

Han beskriver kärleken till sin fru som en riktig blixtförälskelse!

Tareq Taylor, 51, gör stor succé i egna serien på SVT. Tillsammans med sin pappa och bror söker han efter sina rötter i Jerusalem och besöker sin släkt.

Personliga möten blandas med massor av intressanta samtal om matkultur och test av olika drömmiga rätter.

På tisdagen visas det fjärde avsnittet i programserien ”Tareq Taylors matresa” klockan 21.30 i SVT1. Då besöker Tareq tillsammans med kocken Boaz Jerusalems äldsta och största marknad, Mahne Yehuda. Dessutom blir familjen spontant inbjuden till en bröllopsmiddag i Betlehem, och besöker öknen mot gränsen till Jordandalen där Tareq lagar arabisk campingpizza.

Tareq Taylor är aktuell med sin egen tv-serie i SVT. Foto: SVT

I tv-serien får vi som bekant möta Tareqs bror Zafer och pappa Seif. Trion är på resande fot och programmet har hyllats av tittarna under vintern.

Tareqs egen familj, hustrun Stina och dottern Ellen, är inte med lika mycket. Den folkkära tv-kocken har i tidigare intervjuer berättat om sin stora kärlek till hustrun. Tareq minns till och med första gången han fick syn på henne.

– Första gången jag såg Stina var när jag kom ut från köket på en restaurang där jag jobbade extra, hon satt där och såg helt fantastisk ut. Jag försökte prata med henne, men det gick inte så bra, för hon hade redan kille då. Så jag gick väl och smygtittade på henne – gud nu låter jag som en stalker haha, men när man sågs ute – i något års tid. Jag höll mig lite på avstånd. Men jag fick höra att de hade gjort slut, och så träffades vi ute av en ren slump, säger Tareq Taylor, som nyligen belönades med Årets skånska hederspris, till Femina.

Då friade Tareq Taylor till hustrun Stina: ”Blixtförälskelse”

De blev genast förälskade i varandra – och det dröjde inte alls länge innan Tareq tog mod till sig och ställde den stora frågan.

– För mig var det, och för Stina också tror jag, en riktig blixtförälskelse. Jag friade till henne efter två månader tillsammans, men då hade vi ju tittat på varandra i ett år. Det var 27 år sedan, säger han till Femina.

I fjol firade paret 25 år som gifta!

När den omtyckte tv-profilen fick frågan av Expressens Leva & bo-bilaga om vad som är det viktigaste med hemmet svarade Tareq två saker:

Att det är lättskött – och att det är inbjudande till vila.

Beslutet: ”Blåste ut hela huset”

Dessutom avslöjade han beslutet som han tog tillsammans med hustrun när de flyttade in. De ville göra om och byggde om det mesta invändigt.

– Vi är tre slarvpellar och det ska man få lov att vara. Om alla slänger sina grejer till höger och vänster, ska det inte ta mer än 20 minuter att röja huset. När Stina och jag flyttade in blåste vi ut hela huset. Vi hade bara ett enda stort rum och inga dörrar. Nu har jag byggt rum, sade Tareq till Leva & bo.

Tareq Taylor har hyllats av tittarna i vinter för sin matresa i tv. Foto: SVT

Tycker du också om programmet ”Tareq Taylors matresa”? Låt oss veta det i kommentarsfältet! Skriv gärna dina åsikter om programmet och dela vidare!