Gert Fylking akut till sjukhus: ”Aldrig haft sådana plågor i hela mitt liv”

Att Gert Fylking är 73 år har många radiolyssnare svårt att tro, då hans energi och sinne för humor talar för annat. Men ingen är odödlig, det fick även Gert känna på när han tvingades föras till sjukhus med ambulans här om veckan.

Kände radio- och tv-profilen Gert Fylking, 73, fick häromveckan färdas till sjukhus med ambulans då han drabbades av blodförgiftning.
– Det började för precis en vecka sedan, då jag blev väldigt dålig, jag fick blodförgiftning och kunde inte stå. Jag tog ambulans till vår granne här på Södermalm i Stockholm, Södersjukhuset. De tog in mig och lade in direkt, jag har aldrig haft sådana plågor i hela mitt liv, berättar Gert Fylking i Rix Morronzoo.

Foto: WIkipedia

”Jag kunde knappt andas”

Smärtorna kom av att blodförgiftningen var allvarlig, och Gert fick därför ligga kvar i hela fem dagar.
– Jag kunde knappt andas, bara väste och kunde inte gå tio steg utan att jag höll på att kollapsa. Jag tog mig till SÖS, fråga mig inte hur, men blev inlagd direkt och var väl sex timmar från döden. Jag hade inget blod kvar, jag hade hjärtsvikt och mycket vatten ståendes i lungsäcken. I vanliga fall hade jag bara tagit en Alvedon och lagt mig men då hade jag dött i sömnen, säger Gert i Rix Morronzoo.

Foto: HENRIK MONTGOMERY

Nu är Gert på benen igen, och återställd.