Foto: Youtube

108-åriga Dagny Carlssons dystra framtidsbesked – stänger för gott efter bråken: ”Obehagligt”

Historiskt och direkt avgörande för framtiden.

Nu har den folkkära bloggdrottningen Dagny Carlsson, 108, tagit ett definitivt beslut.

”Folk bråkade med varandra, det var obehagligt att läsa”, skriver hon.

108-åriga Dagny Carlsson växte upp i Kristianstad där hon i unga år började arbeta som sömmerska på en fabrik. Därefter gick flyttlasset till Norrköping där hon studerade på ett textilinstitut innan hon till slut hamnade i Stockholm där hon arbetade på Försäkringskassan i 15 års tid.

Men rikskändis blev hon inte förrän hon fyllt 100 – och då blev hon folkkär på en gång.

Foto: TV4/SVT/Youtube

För Dagny, som gick en datorkurs vid 99 års ålder och därefter startade en blogg, kom det definitiva genombrottet i SVT-dokumentären ”Livet börjar vid hundra”. Hennes underfundiga rader och historiska tillbakablickar på livet i bloggen har gjort henne folkkär – och hon har dessutom gett ut egna boken ”Livet enligt Dagny”.

Dessutom blev det skådespelardebut 2016 i succéfilmen ”Hundraåringen som smet från notan och försvann”, där Robert Gustafsson hade huvudrollen. Hon har sommarpratat, medverkat i stort sett samtliga stora pratprogram i tv inklusive Skavlan och dessutom utsetts till ”Årets senior”.

Men det är förstås bloggandet som genom åren varit Dagnys hjärteprojekt.

Dagny: ”Nu är ordningen återställd”

På sistone verkar det som att hon haft lite tekniska problem med bloggen, men nu är hon tillbaka, berättar Dagny i ett inlägg.

Dagny har även träffat kungaparet på slottet. Foto: Kungahuset.se

”Nu är ordningen återställd och det går åter att blogga. Jag har gjort någon manöver som varit mindre lyckad. Ju fler kockar desto sämre soppa heter det ju.. Nu får det inte upprepas men jag vet att det skett i bästa välmening. Jag har ju min egen åsikt om hur en blogg skall vara men jag respekterar andras åsikter även om jag inte följer alla goda råd jag får”, skriver Dagny Carlsson i sin blogg.

Hon förklarar att hon fått god assistans från sin medhjälpare Elena med den tekniska biten. Dessutom har Dagny tagit ett historiskt och avgörande beslut om bloggandet.

Det har för läsarna under alla år varit möjligt att skriva egna kommentarer till Dagnys inlägg på bloggen som finns på 123minsida.se.

”Det var obehagligt att läsa”

Men nu har 108-åringen tröttnat – och det verkar vara vissa läsarkommentarer som fått den folkkära bloggaren att se rött. Nu har Dagny Carlsson nämligen tagit beslutet att stänga ner funktionen – för alltid.

”Vi har stängt kommentarsfältet för det blev för många som lade sig i bloggandet”, skriver Dagny och fortsätter:

”Folk bråkade med varandra, det var obehagligt att läsa, så kommentarsfältet är stängt för gott”.

Vi stöttar dig i detta, Dagny. Det är viktigt med en god ton i kommentarsfältet. Skriv gärna en trevlig kommentar till denna 108-åriga bloggdrottning om ni vill via vår Facebook-sida!