Foto: Youtube, SVT/TT, Shutterstock

108-åriga Dagny Carlssons varma julhälsning till svenska folket – så ska hon fira: ”Tacksam”

Dagny Carlsson är redo att fira sin 109:e jul.

Nu passar den folkkära bloggaren på att skicka en speciell hälsning till svenska folket.

”Förmodligen kommer jag att få lite att äta och dricka och då är jag nöjd”, skriver hon i sin blogg.

Hon är förmodligen vår allra mest folkkära bloggprofil. 108-åriga Dagny Carlsson är den pensionerade tidigare sömmerskan och tjänstekvinnan på Försäkringskassan som fick sitt genombrott i SVT-dokumentären ”Livet börjar vid hundra”.

STOCKHOLM 20160816 Dagny Carlsson, 104 år, nominerad i kategorin Årets tv-personlighet i Kristallengalan, som sänds i Kanal 5 den 4 september. Här fotograferad under presentationen av årets nominerade. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Tv-dokumentären som du kanske har sett skildrar hur Dagny, som vid 99 års ålder gick en datorkurs, bloggar i vardagen.

Hon har därefter bland annat gett ut en egen bok och medverkat i de flesta stora tv-programmen i Sverige såsom ”Skavlan” och ”Nyhetsmorgon”.

Coronaåret 2020 har förstås också präglat den årsrika Dagny, som befinner sig i riskgrupp för viruset som just nu härjar över världen. Dagny Carlsson har flera gånger i år berättat på sin blogg hur pandemin påverkat hennes vardag, precis som den gjort för de flesta av oss.

Men nu passar hon på att se framåt – och det gör hon med glädje mot sin 109:e jul! Det blir ett firande med mat och dryck, och det gör henne glad.

”Förmodligen kommer jag att få lite att äta och dricka och då är jag nöjd.  Något som jag gläds och är tacksam för. Samt för alla trevliga julhälsningar som kommer med posten”, skriver hon i sin blogg.

Dagnys värmande budskap: ”Det ordnar sig”

Hon passar också på att skicka ett värmande budskap till alla sina läsare.

”Helgerna kommer än nu så länge på bestämda tider och firas av många traditionsenligt. Jular har kommit och jular har gått och det ordnar sig säkert i år också. Det blir min hundranionde jul. Jag är ändå inte den allra äldste”.

Förr om åren har Dagny berättat hur hon uppskattar den röda färgen på olika tomtar som pyntar hemmet i dessa tider. Samtidigt reflekterade hon då också om den gråa tomten i Viktor Rydbergs saga.

”Viktor Rydbergs tomte han var grå och midvinternattens köld var hård när han vankade omkring när alla sov. Jag undrar om nutidens barn får deklamera den gamla dikten som vi tvingades att lära oss utantill. Jag tror inte ens de vet vem Viktor Rydberg var och det kan väl göra detsamma eftersom de vet det mesta om allting annat”, skrev Dagny i bloggen för några år sen.

Nu önskar vi alla gemensamt Dagny en god jul och ett gott nytt år!