Foto: TV4/Försäkringskassan, Youtube

108-åriga Dagny Carlssons svåra livsändring – nu berättar den folkkära bloggerskan: ”Det går inte att…”

Dagny Carlsson har tvingats till en stor omställning i livet!

108-åriga Dagny Carlsson befinner sig i riskgrupp under coronapandemin och har tidigare berättat att hon inte gått runt och oroat sig i onödan.

– Det är inte lönt. Det är meningslöst att hålla på att oroa sig, alla blir ju inte sjuka och det som sker det sker, sade Dagny Carlsson till Allas i våras.

Hon höll modet uppe och berättade att hon var noggrann med att följa myndigheternas rekommendationer.

Dagny är också aktuell med dokumentärfilmen ”Dagny – om jag sätter mig ner nu dör jag” som visas i SVT på tisdag. Foto: Åsa Blanck/SVT

– Både kyl och frys är full med mat så det ordnar sig. Man får liksom ta det som det kommer och inte måla fan på väggen. Det är ju så mycket varningar och skrämselskott. Men det är klart att det är viktigt att hålla sig inne, tvätta händerna och vara noga.

Nu har Sverige och resten av världen levt med coronapandemin över hela sommaren. Dagarna, veckorna och månaderna fortlöper. I ett nytt blogginlägg reflekterar nu Dagny inför hösten, om hur coronapandemin påverkar henne och samhällets årsrika medborgare.

”Många äldre sitter ensamma”

Foto: TV4/Youtube

Hon menar att många äldre har drabbats av ensamheten till följd av pandemin och restriktionerna. Så även hon själv, vilket hon skrivit om i flera inlägg på bloggen.

”Det går inte att leva helt normalt i dessa coronatider.  Folk får träffas hur som helst och det drabbar många äldre som sitter ensamma och nu får sakna kontakt med sina närmaste”, skriver Dagny på måndagen i sin blogg.

Kanske saknar hon sin före detta arbetsplats Försäkringskassan, som hon beskriver som sin bästa i karriären i klippet här nedan.

Samtidigt berättar Dagny att hon var väldigt tacksam för sin väninna Elena som i fredags tog med henne ut i friska luften.

”Det eländiga coronaviruset sätter ”Käppar i hjulet” för normal mänsklig samvaro men en nypa luft får man unna sig. Jag är Elena innerligt tacksam för att hon håller ett öga på densamma”, skrev Dagny då.

Känner du igen dig i det Dagny beskriver?

Dela gärna hennes ord vidare och skriv en kommentar!